Новость из категории: Новини / Новини з відео

Згадуючи минулі події: мер Львова завітав до Глухова (відео)

28 грудня до Глухова на запрошення Мішеля ТЕРЕЩЕНКА завітав мер Львова, один з найвідоміших політиків «нової хвилі», лідер «Самопомочі», Андрій САДОВИЙ:

Керівники знакових (бо, кожне по-своєму, втілюють Україну) прикордонних міст спочатку мали суто офіційне спілкування у кабінеті глухівського міського голови, обмінялися дарунками. Садовий вручив Мішелеві теплий шарф, а той, зі свого боку – ексклюзивний набір продуктів фірми «Десналенд». Далі візитери спілкувалися з громадськістю, у сесійній залі міської ради. Високий гість спочатку знайомився з присутніми особисто, але швидко їх став представляти Мішель, і тут пішло вже про наші проблеми, в т. ч. й комунальні. Виявилась, що львівяни і глухівчани бачать їх у трохи різних ракурсах – в силу,наскільки можна судити, різниці умов роботи міської влади у своїх міста. Так, мер відрекомендував Садовому керівника міського управління ЖКГ Марію СЕГЕДУ, як людину, що працює практично без бюджету – тому, що бюджет у Глухові приймається … відомо як. Гість зі Львова поцікавився причиною, а коли почув що прийняття бюджету торпедували депутати-опозиціонери – зауважив: треба прилюдно їх розвінчувати, бо, мовляв, бояться саме публічності. Для ілюстрації наводився приклад, коли народні обранці колись відмовляли львівській владі в коштах на прибирання міста, після чого до тамтешньої ратуші зайшли сотні розлючених двірників з мітлами, і швидко примусили раду прийняти правильне рішення.

 

У Глухові такого не може статися апріорі, й Садовому це пояснили, як то кажуть, на пальцях. Спочатку начальник відділу правової та внутрішньої політики Глухівської міськради Олександр ДЕМЧЕНКО детально висвітлив гостям запроваджені ще до Терещенка, і, попри всі благі намагання, безперешкодно працюючі нині монопольні схеми надання послуг з прибирання міста та захоронення сміття, з зосередженням у руках підприємців, підконтрольних колишньому міському керівництву. Потім заступник міського голови Олександр ВИСКУБ повідав, як «зарубаються» Мішелевими опонентами важливі інфраструктурні проекти зі співфінансуванням, а секретар міської ради Олена ДЕМІШЕВА – про зрив аукціонів на право будівництва багатоквартирного житла. Згадувалася й тяганина навколо створення сучасного Центру надання адміністративних послуг.

Андрій Садовий прийняв близько до серця саме цю проблему, і заявив про готовність негайно виділити у вигляді субвенції необхідну для співфінансування майбутнього глухівського ЦНАПу десятивідсоткову частку - до 300 тисяч гривень. Столиці Галичині таке благодіяння абсолютно по кишені. Там непогано заробляють – наприклад, на туризмі, котрий приніс цього року місту, за оцінкою його мера, близько 17 млрд. грн. Для повноти, тут варто згадати, мабуть, й інший озвучений Садовим епізод – стосовно 20 млн. грн. за приміщення площею близько 70 кв. м., виручених на нещодавньому відкритому аукціоні.

Мер Львова всіляко підкреслював близькість колишньої гетьманської столиці та його міста: обидва мають багату історію, подарували світові чимало видатних особистостей і являють собою, по суті, прикордонні форпости України на різних її рубежах:

- Мені чомусь здавалося, що Глухів – це дуже далеко. Але ось швидко прилетіли (зі Львова – авт.) до Києва, а звідтіля прибули сюди за дві з половиною години, автівкою. Наступного разу візьму з собою дружину, дітей – погуляти, походити по музеях…Рахуйте, Львів – то є західний форпост, а Глухів – східний. Між ними, взагалі, повинна бути якісна комунікація. Мені прикро (що її немає – авт..), бо, повторюю, Глухів є форпост, і держава повинна йому помагати. Сюди Стець (міністр інформації – авт..) має приїхати, і допомогти, щоб українське радіо тут було, повинні підприємці приїхати, й допомогти налагодити нормальне виробництво. Якщо тут буде рівень життя вдвічі вищий, ніж у Росії поруч – ми переможемо, Україна переможе.

До речі, Андрій Садовий пообіцяв, що незабаром до Глухова виїде представницька делегація львівських підприємців – для налагодження плідних бізнесових взаємовідносин. Це має дати певний поштовх розвиткові міста, його туристичної галузі. Її, разом з переробкою продукції льонарської та коноплярської галузі він вважає однією з точок можливого економічного прориву.

Звичайно, по ходу спілкування не могли обійти й теми великої політики. Політичний проект, у створенні якого взяв якнайактивнішу участь – «Самопоміч» мер Львова охарактеризував, як насамперед антиолігархічний проект:

- Щоб ви розуміли, 95% партій в Україні – то є власність олігархів і феодалів. Коли почали «Самопоміч» створювати, мали багато пропозицій від місцевих феодалів, які хотіли домовлятися про вигідне співробітництво. У підсумку ми їх всіх послали подалі, й вибудовуємо свої незалежні структури. Це дуже складно, але з нами працюють чисті чесні люди, не замазані на різних схемах. Певен, що не збудуємо сильної, заможної України, маючи такі, як зараз, олігархічні впливи.

Андрій КОВАЛЕНКО

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости