Новость из категории: Інформація

Створення прийомної сім’ї

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Особи, які створили прийомну сім’ю, отримують статус прийомних батьків, а діти – прийомних дітей. Прийомні батьки є законними представниками прийомних дітей і діють в інтересах прийомних дітей без спеціальних на те повноважень. Відповідно до Положення про прийомну сім’ю, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №565 від 26.04.2002, прийомними батьками можуть бути працездатні особи, які перебувають у шлюбі або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі.
Перш за все необхідно звернутися до відділення соціальної роботи для сім`ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради де потрібно буде написати заяву про взяття на облік як кандидатів в прийомні батьки. Потім заповнити анкети, зібрати пакет необхідних документів та пройти спеціальне навчання для кандидатів у прийомні батьки в Сумському обласному центрі соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді. Після проходження курсу кандидатам у прийомні батьки видається довідка про його проходження, а також рекомендація щодо включення осіб як кандидатів до Банку даних. Фінансування прийомних сімей здійснюється за рахунок державного бюджету. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення.
 
 За більш детальною інформацією звертайтеся до відділення соціальної роботи для сім`ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради за адресою: м. Глухів, вул. Інститутська, 3 (територія ЦРЛ, приміщення пологового відділення І поверх), тел. 3 – 28 – 73.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости