Новость из категории: Статті

Індекс щастя по – глухівськи

Кореспондент газети «Кур'єр» вирішила дізнатися, чи почувають місцеві мешканці себе щасливими, та з чого вони почерпають життєву енергію і що для них є джерелом натхнення, що приносить радість та задоволення. Враховуючи те, що на дворі зима, питання звучало так: «Якими щасливими подіями для вас запам’яталась нинішня зима?». Ми опитали багато глухівчан різного віку, соціального рівня та достатку, і відповіді були самими різними. Проаналізувавши роботу з опитування, зробили висновок, що більшість людей взагалі не задумуються, що таке – щастя та навіть не здогадуються, що вони є щасливими! , навпаки, серед наших респондентів були такі, хто попри зовнішні негаразди, почували себе найщасливішими у світі. Але найголовніше, що багато громадян, котрі поскаржилися на безрадісне життя, навіть нічого не роблять для того, щоб його якось змінити та розфарбувати яскравими подіями. Так, наприклад, коли автор даного матеріалу пропонував їм прочитати цікаву книгу чи вийти на прогулянку до зимового парку чи лісу, сходити на ковзанку чи намалювати фарбами квіти на снігу, в очах співрозмовників стояло непорозуміння та подив. Виявляється, люди не знають, що стати щасливим – так просто! Щастя – воно ж в дрібницях: свіжому морозному повітрі, червоних щічках дитинки, що активно рухається на вулиці, в чашці смачного чаю, у мурчанні домашнього улюбленця – кота, і навіть у вимитому чоловіком посуді! Приємні дрібниці – це чудова частина нашого життя. Головне – встигати їх помічати!

Ольга Бакуріна, студентка ГНПУ: «Глухів – студентське містечко, отож, і моменти щастя у молоді однакові. Ось вчора дали довгоочікувану стипендію і всі були дуже щасливі! Крім того, нинішньої зими я стала на одну сходинку вище, ніж торік: отримала права на водіння автомобіля». Марина Богданова, студентка ГНПУ: «На протязі цієї зими - самі сполошні радощі: брала активну участь у відкритті ковзанки (танцювала там), з’їздила до іншого міста на тренінг, побувала на концерті «2 зірки» та зробила для себе відкриття: навіть не думала, що в Глухові бувають такі шикарні заходи! А ще щаслива від того, що маю можливість покататися та тюбінгах на Скоропадському озері. Минулої зими такого не було!».

Наталія Миколаївна Греченко, пенсіонерка: «Мене радує тільки сніг. Його цього року багато – справжня зима! На прогулянки не ходимо, бо вже немає сили. А вдома по – господарству топчемося цілими днями: хоч і доводиться боротися зі снігом, чистити двір та вивозити його, але все одно так добре, що його стільки насипало! Красиво!».

Володимир Миколайович, робітник: «Радіти життю не встигаю: робота та підробітки займають весь час й здоров’я. Ото поки біжиш додому – то хоч снігом полюбуєшся!».

Наталя Шаманова з сином Григорієм, якому 1 рік 10 міс.: «Життєві сили черпаю від власної родини. Турбота про близьких та сімейні свята – це і є щастя. Зараз, взимку, свят багато, а значить, і приємних моментів теж. Та найбільше позитиву дарує дитина: нинішньої зими снігу написало вдосталь і ми катаємося на санчатах! Це таке щастя для синочка і мене! А ще ми тільки вчора винесли ялинку: досі в нас було новорічне свято, з вогниками! Взагалі, я кожного свята поринаю в спогади, згадую, як все відбувалося в моєму дитинстві й порівнюю з тим, що є зараз, в житті мого малюка. Хочу сказати, що бути мамою – це вже велике щастя!».

Марина Полуніна з донечкою Софійкою, якій 1 рік 7 міс.: «Кожний прихід зими для мене був сумним: природа засинала, наставала тиша і журба. Та коли на світ з’явилася донечка Софійка, все змінилося, і я почала бачити те, на що раніше не звертала уваги! Зима – це суцільні радісні моменти! Рожевощоке дитя з лопаткою біля снігової купи – чи це не щастя? Стільки всього потрібно встигнути зробити, насолодитися, а вже пів зими пройшло, аж сумно! Дійсно, діти багато значать у сприйнятті світу та вмінні ловити приємні миттєвості! І навіть не зважаючи на те, що наша з Софійкою сім’я не повна, бо в нас немає татка, та в нас купа всіляких проблем, у тому числі й матеріальних, та ми з нею – найщасливіші! Радіємо всьому, що нас оточує: а як же можна жити, щоб не радіти?!».
 
Підготувала Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости