Новость из категории: Культура

Вечір вшанування, вечір пам’яті, присвячений 30-річчю виведення солдат з Афганістану

Минуло 30 років коли останній солдат був виведений з палаючого Афганістану. Афганістан болить не тільки ветеранам афганської війни, не лише батькам, які залишилися без своїх синів. Упродовж багатьох років в селі започаткована хороша справа — вечір вшанування, вечір пам’яті. І в цьому році на захід " Афганістан ти край війни та крові, тих молодих завзятих юнаків" працівники культури, спеціаліст по роботі з молоддю, сільська рада, школа (директор Ткачов С. О.) запросили всіх ветеранів війни в Афганістані та учасників бойових дій на території інших держав. Афганістан не відпускає тих, хто ступав на його землю. Він сниться, він болить.

Ми щороку збираємося вшанувати ветеранів боїв в Афганістані, й інших гарячих точках. Один раз на рік. А вони живуть з цим 30 років. З вітальним словом перед присутніми виступив сільський голова В. М. Мартиненко, який сказав теплі слова своїм землякам, а також вручив подарунки. Уже стало традицією на це свято запрошувати депутатів обласної та районної ради. Цього разу до нашого села завітала депутат обласної ради Надія Олексіївна Вайло. У своєму виступі вона сказала, що дійсно солдат війни не обирає. Є чоловічий і військовий обов’язок. подякувала ветеранам війни та вручила подарунки. Ведучі зустрічі згадали, що в нашому районі не повернулися з афганської війни сім синів, сім соколів. Не дочекалися їхні батьки, дружини, діти. В нашому залі вже багато років плачуть червоні гвоздики, крапельками крові прихилившись до портретів Віктора Коваленко і Леоніда Кузнеця. Вони так любили життя. А в минулому році смерть безжально вирвала з рядів ветеранів Афганістану ще одного товариша і побратима Володимира Коваленко. Свічку пам’яті надається запалити Красовському Петру. Хвилиною мовчання вшанували всіх хто не прийшов з війни. Ніхто не міг подумати, що сьогодні гинуть молоді хлопці, і знову ридають матері, дружини, діти уже на нашій рідній і квітучій Україні — на Сході нашої держави. Наші випускники школи пройшли пекло війни в зоні АТО.
 
Згадали й тих, хто зараз підписав контракти на військову службу. Учасники художньої самодіяльності Ігор Печений, Володимир Коваль, Жанна Романенко, Сергій Саршаєв, Дмитро Тищенко дарували на протязі вечора пісні. В ролі Матері України виступила Галина Рибалко. А учні школи Альона Кисіль, Дмитро Тищенко та Романенко Влад читали вірші. На протязі всього заходу було підготовлено презентації про війну в Афганістані. Спонсорами цього заходу виступили підприємці Володимир Рожен, Леонід Багнюк, Олександр Сімашко, Опанасенко Ольга, Микола Кульбака.
 
Пинчук А. П. завідувач КЗ " Сільська бібліотека" Дунаєцької сільської ради


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости