Новость из категории: Статті

Від санітарки – до бізнесвумен

39-річна глухівчанка Наталія Мантрова – яскравий приклад успішної багатодітної матері, яка змогла організувати власну справу та утримувати четверо діток. Те, що на другому поверсі універмагу, розташованого на стометрівці, з’явився відділ, де продаються чудові вироби ручної роботи, мешканці та гості нашого міста помітили відразу. Чутки про це поповзли Глуховом: «Ви б бачили, яка там краса!», «Такого в нас ще не було!», «Навіть не віриться, що все це можна створити людськими руками!».

Що ж там за диво дивне таке, вирішили подивитися і ми, тож відправилися до універмагу на стометрівці. Дійсно, неймовірність виробів вразила нас ще до того, як ми переступили поріг відділу магазину: скрізь відкриті двері, щоб все було видно. Поспілкувавшись з героїнею статті, ми дізналися про її секрети самоорганізації та особистий тайм – менеджмент, який допоміг досягти успіху. Так, пані Наталія стала матір’ю рано, в 17 років: на світ з’явилася донечка Альонка. Через рік – Маринка. Ще трохи згодом – синочки Олександр та Андрійко. Окрім клопоту за дітками, було багато роботи в приватному будинку, на городі та з підсобним господарством, яке сім’я тримала. Все робили разом: працьовиті малюки завжди допомагали батькам. Адже вони добре розуміли, що татко і мама ще і на роботу ходять, і втомлюються. Що стосується Наталії, то вона ніколи не розраховувала на подачки від держави, прикриваючись багатодітністю - заробляла гроші сама. І ніколи не скаржилася на життя, хоча всі ми чудово розуміємо, що в кожної мами є безсонні ночі. А коли в сім’ї не одна дитина, а четверо, то сон – взагалі мрія.

Та Наталія завдяки своїй природній працездатності, наполегливості, дисциплінованості, мудрості та стійкості завжди все встигала, була життєрадісною, усміхненою та доглянутою красивою жіночкою зі своїми чотирма чудовими донечками та синочками. Останні кілька років Наталія працювала санітаркою в психіатричній лікарні, треба було ходити в нічні зміни. А тут ще життєві обставини склалися так, що чоловік поїхав працювати за кордон, а тому турбота про дітей і всі побутові питання лягли на плечі тендітної героїні нашої статті. Та вона не лише чудово з усім впоралася, а ще й здобувала вищу освіту на заочному відділенні та займалася рукоділлям. Маючи за плечима диплом швачки, отриманий в юності після закінчення Кролевецького училища, шила дітям одяг. А восени 2015 року жіночка перенесла операцію, і певний час була вимушена обмежитись у рухах. Без фізичної праці Наталії було нудно, адже вона звикла до активного способу життя. Тож на думку спала ідея: зайняти чимось корисним свої руки! Ідею творити винайшла в інтернеті та вирішила спробувати виготовляти дівочі прикраси для волосся. Знайшовши в собі сили, дійшла до ательє та купила матеріал – стрічечки, тощо. Вдома поклала все в коробку з під взуття. Коли зі школи явився син Сашко, відразу ж помітив цю зелену коробочку та спитав у мами, що це. Жіночка невпевнено відповіла, що хоче спробувати зайнятися творчістю та подивитись, чи сподобається та чи вийде в неї? Сподобалось та вийшло. Співрозмовниця згадує, що перші ж дії з матеріалом настільки поглинули її, що вона просиділа за цим заняттям певний час – не могла відірватись. А коли з’явився перший результат роботи – невидимка для волосся з трояндочкою, то Наталя по – справжньому закохалася в ручну творчість. На той момент жінка не здогадувалася, що це стане справою її подальшого життя, тож виготовляла вироби чисто для себе, складаючи все в коробки та ховаючи на шафу. Кожну вільну хвилину Мантрова творила.
 
А коли лікарняний закінчився і прийшов час виходити на роботу, жіночка займалася улюбленою справою і там, після прибирання, у вільну хвилину. Поступово наша героїня засвоїла нові та нові зразки, і її колекція поповнювалася різноманітними виробами. Згодом Наталія вирішила показати свої старання світу, та взяла участь у ярмарку на одному з загальноміських свят. Результат вразив: люди підходили до столика, дивувались красі, роздивлялись та купували. Протягом 2 років майстриня виносила вироби на всі заходи, і завжди її рукоділля мало успіх. А 30 грудня 2017 року, напередодні новорічних свят, жіночка йшла стометрівкою та раптово почула розмову компанії молодих людей: дівчатка скаржилися між собою на те, що пройшлися по магазинах у пошуках подарунків, але нічого оригінального ніде не зайшли. І тоді Наталя вирішила запропонувати світові свої унікальні вироби. Ідею виношувала майже рік, і ось, в листопаді 2018, в самому центрі Глухова, на другому поверсі універмагу відкрився відділ власних виробів майстрині Наталії Мантрової. На поличках акуратно розставлена неймовірна краса: сувеніри, шпильки, бантики, топіарії, капці – панчохи тощо. Ми поцікавилися у майстрині, чи не шкодує вона за тим, що кардинально змінила своє життя, звільнившись з колишньої роботи та ставши бізнесвумен, та у відповідь почули, що тепер вона по – справжньому щаслива, адже займається улюбленою справою. Хобі, що приносить прибуток – це дійсно щастя! Зі слів Наталії, зараз поки що ранувато говорити про серйозні прибутки, але динаміка є, відділ поступово розвивається. А найголовніше, як зізналася співрозмовниця, вона працює для душі.
 
І її робота – це джерело натхнення, з якого вона почерпає енергію та життєві сили. Наталія Мантрова довела, що жінка може все. Головне – бажання, завдяки якому долаються всі перешкоди та відчиняються нові двері – у щасливе повноцінне життя, сповнене радощі. Ліна Костенко писала, що у кожного – свої крила. Так от, у нашої героїні крила – це її улюблені 4 діток та рукоділля. Бажаємо цій неймовірній жінці міцного здоров’я, наснаги та подальших успіхів на творчій професійній ниві!
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости