Новость из категории: Статті

Майбутнє лісу – в твоїх руках

Наприкінця минулого тижня на Сумщині стартувала національна акція Державного агентства лісових ресурсів «Майбутнє лісу у твоїх руках». Її початок традиційно співпадає з Міжнародним днем лісів, що відзначається 21 березня. Триватиме ж вона впродовж місяця – до Дня довкілля.
Як зазначив начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор ЧИГРИНЕЦЬ: Щорічно підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства висаджують більшетисячі гектарів лісу. Весна – найкращий період для цьогго, але недовгий, і треба встигнути посадити сіянець у вологу землю. Щоб впоратись з цією кропіткою роботою вчасно, в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» до посадки дерев активно залучається громадськість. Минулого року шкільна і учнівська молодь, представники органів влади, місцевого самоврядування, інших державних установ, медійники і просто небайдужі люди охоче долучалися до весняної лісокультурної кампанії і змогли засадити лісом 46 гектарів.
 
Цього року разом з роботою у лісі планується проведення екскурсій, квестів, музейних і лісових уроків, а також традиційний конкурс дитячої творчості «Людина та ліс». У школах Глухівщини, наприклад, чотирикласними створюють серії малюнків «лісової» тематики, а їхні товариші, роком старше - пишуть твори. До речі «Майбутнє лісу у твоїх руках» відзначається на Сумщимні вже чотирнадцятий рік поспіль. За тринадцять попередніх його учасниками стали понад півмільйона людей. Вони висадили вісім з половиною мільйонів сіянців на майже півтора тисячах гектарів А на Глухівщині, за словами директора глухівського Держлісноспу Василя Федоровича Касалапа, останніми роками акція додала до угідь понад 10 гектарів молодих насаджень. Загалом же заліснено понад 70 гектарів. Лише минулого року до «Майбутнього лісу…» залучено близько 200 учасників – головним чином студентів та школярів. Керівник лісгоспу каже що волів би збільшити масштаби залучення народу до акції, для цього є всі технічні можливості – але вже бракує земель під заліснення. Цього року з передбачених до заліснення 60 вже засаджено, в т. ч. й за участі громадських активістів, 38 гектарів молодого лісу. До речі, садити ліс доволі вигідно – це добре оплачується лісгоспом. Черга бажаючих взяти участь у залісненні, які працюють нині, формувалася ще минулого року.
 
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости