Новость из категории: Статті

Право в житті дитини

Юстиція Сумщини продовжує правопросвітницьку роботу в навчальних закладах. Хороша прикмета – до цих заходів долучаються представники юридичної спільноти, адвокати, щоб розповісти дітям про значення юстиції у суспільстві, зацікавити своєю професією. Працівники Глухівського міськрайонного відділу державної реєстрації актів завітали до учнів 8 класів Глухівської загальноосвітньої школи № 3.

Правовий захід на тему «Право в житті дитини» з перших хвилин зацікавив, адже йшлося і про права дитини, і про те, чим же займається юстиція, для чого вона потрібна людям, а також про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!». Як виявилося, сучасна юстиція захищає права дітей на безпечне перебування у школі, долаючи явище булінгу, бореться із домашнім насильством, допомагає людям знати свої права.

А ще – батьки можуть отримати свідоцтво про народження дитини у пологовому будинку, а заяву на одруження можна подати через Інтернет – так по сучасному надаються послуги. Восьмикласники цікавилися, як здобувається професія юриста, чи є вона перспективною. Спілкуючись, всі зрозуміли, що право – завжди актуально і Україна потребує професіоналів у всіх галузях, і в правовій сфері також.
Більше за посиланням – http://pravo.minjust.gov.ua


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости