Новость из категории: Статті

Чому багато платити?

До редакції газети «Кур'єр» звернувся місцевий мешканець з проханням розібратись у ситуації, що склалася у нього з комунальним підприємством «Глухівський водоканал». Виявляється, за місяць було спожито 1 куб води (по лічильнику), це 30 гривень. Нарахована субсидія в сумі 300 грн., а у квитанції до сплати стоїть 360 грн. Це яким чином таке вийшло? За коментарями ми пішли до директора водоканалу Сергія Рака, той адресував запитання начальника абонентського відділу.

У відповідь ми отримали: 1) Згідно з постановою №848 п.17, після закінчення опалювального сезону невикористана сума житлової субсидії, яка надавалася не у грошовій формі, повертається управителем, об’єднанням, виконавцем комунальних послуг до державного бюджету в повному обсязі на підставі акта розрахунку загального обсягу невикористаних сум житлової субсидії у порядку, встановленому КМУ.
2) Субсидія знімається з рахунку абонента і повертається до державного бюджету, тому сума субсидії зі знаком "-" стала боргом абонентів.
3) В абонентів, які не сплачували вчасно обов’язковий платіж з’явився борг. Сума невикористаної субсидії розраховується з суми субсидії, суми нарахування і суми обов’язкового платежу за 3 місяці отримання субсидії.
 
Підготувала Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости