Новость из категории: Культура

Бібліотекарі провели захід просто неба до Конституції

У середу 26 червня біля центральної районної бібліотеки розташувався книжковий ярмарок, присвячений до Дня Конституції України. Тематична література, паперові таблички – все це красиво було розкладено і розставлено на столі. Один невеличкий стіл, а стільки корисної інформації! Професійність дала про себе знати: співробітники абонентського відділу майстерно доносили до глухівчан головну тему світлини: «До Конституції – з повагою, до влади – з надією», а також долучали місцевих мешканців до світу книги, даруючи усім перехожим листівочки, на зворотній стороні якої вказана адреса бібліотеки, графік її роботи, номер телефону, сайт та електронна адреса.

Кореспондент газети «Кур'єр» поцікавилася у співробітників книжкового храму, чи багато зараз, в час інтернету, люди читають паперову літературу? У відповідь почула, що якраз зараз кількість читачів помітно зросла в порівнянні з минулими роками. Як з'ясувалося, людям вже набридло дивитись телевізор з його сумними новинами, і вони віддають перевагу книжкам.

Вік нових читачів – за 50. Найбільшим попитом користуються драми, жіночі романи. Коротко кажучи, емоціями, отриманими від читання, жіночки намагаються перебити емоції, що заполонили їх мозок після перегляду ТВ. І в них це чудово виходить, раз любов до читання збільшується. Що ж стосується інтернет – видань, то мода на них хо і є, та все ж таки перемагає класика. Паперові книжки – вічна цінність, яку не витіснять ніякі сучасні нововведення.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости