Новость из категории: Статті

Міжнародний день дарування книг

14 лютого фонди Глухівської бібліотеки також поповнилися подарованими книгами. Більшість з них - це художня література. Ми вдячні нашим користувачам Ларисі Забарі, Марії Загарії, Олені Толкачовій, Антоніні Ковтун, Наталії Авраменко, Ніні Покорній, Нелі Беліковій та багатьом іншим за такий чудовий дарунок. Недавно свої твори подарували для користувачів бібліотеки глухівські автори Михайло Часницький, Валентин Коваленко та київський письменник, родом з м. Ромни Олександр Шугай. Наприкінці робочого дня 14 лютого в нашу бібліотеку завітали ще три користувачі з книгами в подарунок. Це Ніна Покорна, яка вже неодноразово дарує нам зі своєї домашньої бібліотеки та бібліотек своїх знайомих художню літературу. Подружжя Юрія та Оксани Коваленків подарували сучасні видання із БІБЛІОТЕКИ ГАЗЕТИ «ДЕНЬ» - збірник знакових статей в чотирьох книгах «Екстракт 150» і його логічне продовження – «Екстракт +200». Бібліотека газети «День» була заснована 2002 року з ініціативи головного редактора Лариси Івшиної. Започаткована Бібліотека книгою «Україна Incognita», що дала початок серії книг з аналогічною назвою.

У 2008 році в фонди нашої бібліотеки з цієї серії надійшла книга Джеймса Мейса «Ваші мертві вибрали мене…», куди увійшли раніше невидані матеріали видатного американського журналіста і дослідника про геноцид українського народу в 1932 – 1933 роках. У 2016 році фонди читальної зали нашої бібліотеки поповнилися ще двома книгами: «Катастрофа і тріумф. Історії Українських Героїв» (про тих, хто пішов боронити нашу землю та зберегти єдність України) та книгою «Я – свідок. Записки з окупованого Луганська». «Екстракт 150» - це 150 текстів, вміщені у цій книзі, що, по суті, знищують алібі тих, хто стверджує, що він нічого не чув, не знав і не бачив. «Короткий курс» газети «День» — для тих, хто досі удавав, що справа — лише у забаганках історії (а не в персональній зрілості громадян), можливість подивитися на попереднє десятиріччя іншими очима. Для тих, хто каже, що інакшої долі Україна мати не могла. А автори статей наполягають, що могла.
 
«Екстракт +200» з’явився як необхідність продовження вдумливої розмови газети «День» зі своїм читачем про те, з яких історичних обставин вийшло українське суспільство і до яких наслідків призводить хронічне «прогулювання» уроків історії. Назріла потреба осмислення новітньої історії – що відбулося з Україною та світом за останні десятиліття. Думаю, такі видання будуть в нагоді як історикам, студентам так і широкому колу читачів. «Хто володіє інформацією, той володіє світом». У.Черчілль.
 
Тамара Привалова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости