Новость из категории: Статті

Ставки підвищуються – вже дійшло до «коктейлю Молотова»

Градус політичної напруги у Глухові почав стрімко зростати практично відразу після відомого рішення Конституційного суду, що дало «зелене світло» позачерговим парламентським виборам. Вчора вранці він набрав можна сказати що й критичної відмітки – коли на ФБ-сторінці секретаря міської ради Олени ДЕМІШЕВОЇ з'явилося ось таке коротке повідомлення: Мене сьогодні зранку привітали коктейлем Молотова! Попередження, щоб не казала людям правду чи що??!!!

та фото Щодо «казала правду» - багатьом впало у вічі, як напередодні – за 9 годин до появи «коктейлевої» інформації О. Демішева виставила відеосюжет зі своєю попередницею на посаді секретаря міськради Ніни НАНАЙ, яка на питання Олени Миколаївни, чи буде в разі свого затвердження депутатом міськради тим, хто умовлятиме колег голосувати за бюджет, відповідає, що насамперед стане умовляти, щоб голосували проти Терещенка та Демішевої. Подібних шедевральних висловів у Ніни Іванівни – наприклад, на тому ж Фейсбуці, як то кажуть, цілий віз ще й маленький візочок, ніхто на них вже й не звертає уваги. Але перед виборами, на тлі політичного протистояння, та ще й виголошене привселюдно таке … тут годі й слово якесь підібрати, стало просто золотим дарунком опонентам. Відео відразу почали супроводжувати коментарі, що колишнім «ригам» до одного місця той бюджет, разом з глухівчанами, головне – дорватися до влади, і роздерибанити накопичені бюджетні кошти.
 
Здається, комусь такого публічного автоляпаса здалося мало - і золотий даруночок прикрасив такий собі «брульянтик», у вигляді пляшки з рідиною імені відомого сталінського наркома. Діалог секретарів міськради, чинного й колишнього, відбувся надвечір в актовій залі Лубінституту, після зустрічі глухівчан з Ольгою БАБІЙ і Тетяною БІДНЯК, представницями партії, котра висунула Мішеля до Верховної Ради, відповідно, у Київській і Харківській обласних радах. Напередодні вони побували на іншому такому зібранні, у Центральній райлікарні. Там вже колишній глухівський мер Юрій Бурлака зробив різкий демарш проти Терещенка. Більшості медпрацівників, які знаходилися під враженням від дуже змістовних, аргументованих, викладених зрозумілою мовою виступів гостей, той явно прийшовся не до вподоби. Вони просто зігнорували Бурлаку, демонстративно залишивши приміщення. Вчора зранку негатив від коктейлю та інших маленьких скандальчиків підсилився інсайдерською інформацією зі штабу кандидата в депутати Терещенка про звільнення з роботи його представника на одній з дільниць, та загадкового виклику до військомату другого – 41-річного чоловіка, котрому начебто ненав’язливо запропонували послужити в армії.
 
Тут, якщо можна так висловитися, лягає в тему й організований у Глухові вчорашній урочистий молебень. Він був офіційно прив’язаний до православного свята Петра й Феофанії, та Дня сім’ї. Урочистий чин проводив сам архієпископ Роман. На захід завітали заступник міського голови Маріанна ВАСИЛЬЄВА, низка міських депутатів, не надто толерантних до Мішеля, включно з Ю. Бурлакою, та мер Кролевця Олександр БОБРОВИЦЬКИЙ. Подейкували, що мав з'явитися сам Андрій Леонідович ДЕРКАЧ з представниками центральних телерадіоканалів. З цим, однак, якось не склалося.
Хтось вперто розповсюджує плітки, що урочистості мали транслюватися напряму, в унісон з скасованим телемостом по «NEWSONE». Так це чи ні, з'ясовувати, мабуть, немає сенсу бо:
а) це не більше ніж плітки;
б) тим більше, коли все відбулося так, як відбулося.
 
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости