Новость из категории: Статті

Сміття є, а совісті – нема!

Редакції газети «Кур'єр» стали відомі випадки, коли місцеві мешканці викидають свої побутові та будівельні відходи просто неба, створюючи тим самим стихійні сміттєзвалища. Добросовісно сплачують з 5 тисяч домоволодінь близько 4 тисячі. У процентному відношенні це майже 80%. Всі решта позбуваються непотребу на свій розсуд – так, як їм дозволяє їх совість.

Так, біля багатоповерхових будинків розташовані контейнери, але люди кидають сміття поруч з ним. «Багато хто зараз робить ремонти у квартирах, і будівельний непотріб виносить на вулицю, - розповідає глухівчанин Андрій. – Там такі величезні шматки, що його звідти треба вивозити погрузчиком!». Решта мешканців приватного сектору створюють стихійні звалища. І це саме вони винні в тому, що Глухів потопає у смітті. Боротися з цим дуже складно. Працівники Управління ЖКГ занепокоєні станом міста і кажуть, що не сміття в цих людей відсутнє, а – совість. Адже як може людина жити без відходів? Вона що, не купує нічого в магазинах чи на ринку? Не читає газет, не користується туалетним папером та серветками? Не чистить зуби, миється милом, не прасує порошком? Адже все це продається в упаковках! Куди вона їх діває? Зі слів комунальників, у людей є альтернатива укладенню угод – самовивіз сміття на полігон. За один куб сміття треба заплатити 18 грн 17 копійок.
 
Якщо ж людина не обирає жодного з пропонованих варіантів, а займається засміченням території, то вона підлягає адміністративному покаранню згідно з кодексом України про адміністративні правопорушення за ст. 152 «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
За інформацією управління ЖКГМ


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости