Новость из категории: Статті

Радуниця пройшла, а сміття – з'явилося

Глухівчани активно та завзято готувалися до дня поминання покійних, купували штучні квіти, вінки тощо, несли все це на могилки померлих родичів, друзів чи знайомих. Тисячі людей відвідали місцеві кладовища. Основна частина з них з'явиться тут лише через рік – наступної Радуниці. Та чи багато з них турбується про те, що залишилось після масових походів на місця поховання? Кореспондент газети «Кур'єр» побувала на Вознесенському кладовищі через 3 дні після цієї дати, і власними очима побачила, у що перетворилося це місце.

Вздовж його – величезні купи побутових відходів, які розтаскали собаки по всій території. Прокоментувати ситуацію ми попросили директора ТОВ «Зеленбуд» Дмитра Хоруженка. Він розповів, що ввірене йому підприємство не повинно вигрібати сміття, що накидали люди. Що ж стосується даної купи, то вона розташована в такому місці, куди машиною не доїдеш. Зі слів Дмитра Юрійовича, аби навести лад, його двірникам довелося вручну вантажити побутові відходи на ганчірки та виносити на дорогу за 100 метрів, де стояв транспорт. Таким чином вивезли 4 КРАЗи сміття, і це лише половина купи! Очільник «Зеленбуду» вважає, що просто у людей нема совісті, от і назбирали таку гору непотребу. А на Веригинському кладовищі так і зовсім, влаштували смітник між могилками, звідти навіть пішки важко все виносити, не говорячи вже про те щоб під'їхати машиною. Як боротися з цим явищем – не знає ніхто, у тому числі й директор ТОВ. «Кожен рік в нас виникає така проблема, - коментує співрозмовник. – Люди створюють купи сміття, а вивезти його в нас немає можливості: туди не можна під'їхати нічим – ні вантажівкою, ні легковою машиною, ні погрузчиком. Тільки руками виносити!
 
Та. На жаль, нашого клопоту мешканці не розуміють та ще й додають зайвої роботи. На кладовища зносять відходи зі своїх домівок та дворів! Наприклад, на Вознесенському, зі сторони вулиці Жертв Революції, є щілина – розібраний цегляний паркан, так народ таскає туди все що їм непотрібно, в результаті чого купа вже досягла величезних розмірів! Проблема вичерпається лише тоді, коли у людей з'явиться свідомість, і вони перестануть самі створювати смітники там, де живуть і де поховані їх близькі».
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости