Новость из категории: Новини / Новини з відео

Сесія 16 липня: розпочали, але результат нульовий (відео)

Багато хто у Глухові, в тому числі АТО-шники, котрі ніяк не можуть отримати свої надані державою ділянки, пацієнти відділення гемодіалізу, багатодітні матері, пов’язували свої сподівання з сесійним засіданням, яке мало відбутися вчора.
Депутати, нарешті, дійшли бодай якоїсь згоди, і зібрали кворум. Втім, сесія, ледь розпочавшись, була припинена. Щодо причин, тут напевне доведеться, як то кажуть, пояснювати довго і здалеку. Обов’язково зробимо це наступного разу, а поки обмежимося сухим викладом подій.
Головувала на засіданні секретар міськради Олена ДЕМІШЕВА. Вона спочатку привітала присутніх зі вступом в дію закону про мову. Далі взяла слово голова міської виборчої комісії Наталія ЗАЙЦЕВА , і зачитала постанови про реєстрацію нових депутатів від «Самопомочі», УКРОПу та Радикальної партії Олега Ляшка. О. Демішева зареєструвала представників першої з зазначених партій, а інших – ні, мотивувавши, що поки є сумніви щодо легітимності їх заведення, пов’язані з низкою судових позовів : «Визнаємо депутатами лише тих , чиє призначення не зачіпають оскарження чи судові рішення».
Зайцева натомість зазначила таке: "Якщо відмовляєтесь їх реєструвати, вчиняєте правовопорушення за ст. 212 Адмінкодексу. Я повинна скласти протокол. Умисно та шляхом відмови ви не виконали рішення виборчої комісії.” Потім на трибуну піднявся очільник антимерської групи Юрій БУРЛАКА, і зробив заяву , що його прибічники звернуться до Мішеля з вимогою провести одразу після парламентських виборів позачергову сесію, щоб зняти з посади чинного секретаря міськради, після чого обговорити на громадській дискусії, бюджет, соціально – економічні програми, й т. ін. На завершення з його вуст прозвучало наступне:
Мені набридло знаходитися там, де попирається закон всіма посадовими особами міської ради!

«Опозиціонери» пішли собі геть. О. Демішева оголосила закриття сесії, а далі звернулася до керівника прокуратури Андрія БАЙДАКА з проханням чесно й неупереджено розслідувати виявлені чинною владою факти можливих зловживань влади попередньої, та її ж бездіяльність, коли набула опозиційного статусу. Прокурор запевнив, що готовий розпочати роботу щодо виявлення кримінальних порушень, якщо надійдуть відповідні письмові заяви.
Радник міського голови, відомий сумський правник Юрій БУЛАЙ, зі свого боку, висловив сподівання, що прокуратура зараз у змозі взятися, нарешті за роботу над виявленням зловживань, полишивши практику попередників, які, складається враження, спускали справи на гальмах. Детально про звинувачення на адресу Бурлаки та його команди в саботажі, зауваження щодо роботи правоохоронних органів читайте в наступному випуску нашого видання.
Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости