Новость из категории: Статті

ФБ – опитування: кому бути мером

Завершення парламентських перегонів, природно, відразу позначилося й на політичній ситуації у Глухові. Опозиціонери, чи може вже й нова більшість, як і обіцяв на останньому сесійному засіданні їхній ватажок Юрій БУРЛАКА, пересвідчившись у перемозі потрібного народного обранця, піднеслися духом та відправили до секретаріату міськради пропозицію зібрати протягом двох тижнів сесію для розгляду питання щодо чергового зняття з посади Олени ДЕМІШЕВОЇ. Двадцять шостого липня вийшло розпорядження міського голови за № 109-ОД про скликання першого пленарного засідання десятої сесії Глухівської міської ради з, відчуйте різницю, майже сорока питаннями порядку денного, серед яких вирішення поточних земельних питань, затвердження низки життєво важливих міських програм, бюджету тощо.

Суботнього ж ранку у соцмережі з`являється опитування щодо кандидатури майбутнього мера, де фігурують понад десяток осіб. Його ініціатор ховався під жіночим, наскільки можна було зрозуміти, фейковим, акаунтом. Поява переліку можливих мерів сприймається, можна сказати, з ентузіазмом: одних лише коментарів написано до сотні, а «голоснули» разів так за триста. Абсолютна більшість – близько половини - віддала свої симпатії Маріані ВАСИЛЬЄВІЙ. На другому місці досить довго тримався Олександр БУЙКОВ, але у кінцевому витоку став володарем почесного третього місця, поступившись Надії Вайло. Та зібрала сотню уявних голосів. Всі інші вірогідні кандидати, включаючи й колишнього міського голову Юрія БУРЛАКУ, Марину КОНЯЄВУ, Тетяну МИХАЙЛИК, знайшли набагато менший рівень підтримки.
 
Зазначимо що трохи пізніше Ірина ЮСУПОВА – КОБЗАР вийшла в інтернет – простір зі своїм особистим опитуванням, де першим фігурував ніхто інший, як, цитуємо, «несистемний, порядний, освічений, безпартійний кандидат без власного бізнесу». Такого чомусь ніхто з глухівчан не забажав мати за міського голову – втім, як і його абсолютного антипода – «номенклатурного системного кандидата». Щодо інших: « у призи», тобто на перших три місця вийшли О. Буйков, донька Н. Вайло Тетяна та керівник ліцею з посиленою військовою підготовкою, одна з попередниць М. Васильєвої на її посаді - Ірина ТЕРЕЩЕНКО. Всі інші відзначені в опитування: Ігор МАРИНЧЕНКО, Надія АРТЕМЕНКО, М. Коняєва, Т. Михайлик поки не отримали жодного голосу. Ось таке віяло політичних, особистих уподобань. Можна буде зробити деякі висновки, але за однієї умови – коли своє останнє слово скаже Мішель. Інакше все виглядає, як ворожіння на кавовій гущі.
 
Леся Петрук


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости