Новость из категории: Новини / Новини з відео

Горіла башта, палала…(відео)

Минулої суботи, невдовзі по шістнадцятій з круглих отворів найвищого приміщення старовинної водогінної вежі у сквері Терещенків повалив дим, за яким невдовзі потягнулися й чутки, що на «башті» зайнялося обладнання «РАДІО ГЛУХІВ –FM». Що ж насправді відбулося на вежі? Сам довідався про подію десь близько вісімнадцятої, перебуваючи у батьків. Добувся вежі, піднявся, коли пожежники з усім, власне, вже впоралися. Зі стелі крапало, краплини теплі, майже гарячі – наслідки тушіння. Дещиця бруднуватої вологи втрапила й на поверхню шафу з приладдям, але без жодних поганих зримих наслідків. Кабелі зовні теж були в порядку. Вогнеборець, який злазив з верхотури, теж відзначив що кабелі цілі, а загалом схоже на підпал. Забігаючи наперед зазначу: врешті-решт розслідувачі стали схилятися до версії необережного поводження з вогнем невстановленою особою. Далі, по мірі ознайомлення з ситуацією, окреслив для себе приблизно таку картину подій.

Башта зачиняється для відвідування близько 16:00. Того дня, десь за десять хвилин до шістнадцятої жіночці, котра веде облік відвідувачів, зателефонували її знайомі з проханням, щоб не поспішала закриватися, і зачекала на їхнього хлопця з другом, які дуже прагнуть подивитися на місто з висоти пташиного лету. Коли хлопці були на підході, зверху сходили останні відвідувачі. Хтось із них повідомив, що там у вас, мовляв, щось димить. Хлопці, не роздумуючи, гайнули догори, але скоро збігли, і сказали, що там вже вирує полум’я, і вони зняли його на телефон. На відео, що його побачив десь за півгодини, дійсно, палало неабияк і все – навіть виготовлені з сорокаміліметрової дошки засувки на круглі вікна. Перше, що прийшло на думку – щоб такий виріб зайнявся, короткого замикання явно не вистачить – треба плеснути чогось штибу бензину або соляри. Головне – достеменно невідомо, ХТО ПЕРШИМ ПОМІТИВ ВОГОНЬ. Далі було опитування, всілякі інші формальності… Наступного дня вирішив дослідити ситуацію, коли, як то кажуть, і сліди ще не застили, і зайвий лемент вщух.
 
Піднявся на вежу, ще раз оглянув господарство, піднявся до антени. Впевнився остаточно, що кабель абсолютно не постраждав, закріплений і заізольований надійно. Натомість інший, недіючий, від колишнього «великого» корпусу Лубінституту, котрий належить нині ГНПУ, що лежав на видноті, якраз опинився в епіцентрі полум’я, серед обгорілих решток деревини. Чим тобі не постановочна картина для версії про «погане радіо»? Свої спостереження виклав наступного дня на апаратній нараді. Дуже скоро фейкові акаунти вибухнули черговим гавканням на предмет, що Коваленко, мовляв, дурить доброчесних глухівчан, а пожежа на башті – то його вина. Невдовзі після «апаратки» знову піднявся на вежу, і зустрів там відомого краєзнавця, наукового співробітника НЗ «Глухів» Олоександра МІРОШНИЧЕНКА, котрий ретельно прибирав сліди пожежі. Години за півтори-дві все, що навіть стороннім чином мало відношення до загоряння, в тому числі й рештки засувок та найменші вуглинки, було прибрано й складено біля найближчої сміттєвої урни. Наступного ранку від великих фрагментів вже й слід простив. Тож з’ясувати декотрі важливі деталі вже практично неможливо. Вчора разом з громадським активістом Олександром БУЙКОВИМ вкотре здійнялися наверх, зняли відео, що повністю підтверджує «тухлість» всіляких пришелепкуватих версій, відкоментували зняте, й пустили до соціальних мереж. Гадаю на момент публікації цього матеріалу наше з відео ознайомилася достатня кількість глухівчан.
 
Андрій КОВАЛЕНКО
 
 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости