Новость из категории: Новини

Новини коротко

Перші жертви «тихого полювання»

Заввідділом лабораторного центру МОЗ Марина Матвієнко повідомила про перші випадки отруєння грибами. Отже, якщо після споживання грибів ви чи близькі почуваєтесь недобре, потерпаєте від нудоти, блювоти, діареї, головного або черевного болю, запаморочення, судом, марення, - негайно викликайте "швидку допомогу". До її приїзду промийте шлунок 1-2 л сольового розчину. Пийте багато рідини.

За інформацією лабораторного тцентру МОЗ

Новий рубіж Катерини ШВЕДОВОЇ

У Дніпрі відбулися літні Всеукраїнські ігри ветеранів спорту пам`яті М.М.Баки з легкої атлетики. Ветеран спорту Катерина Шведова стала абсолютною чемпіонкою серед жінок за загальним рейтингом. Вона виборола 1 місце зі стрибків у висоту (1 метр), здобула золото з бігу на 100 метрів( 20,25с.), а у штовханні ядра взагалі встановила новий рекорд України у віковій категорії 75 років і старше з результатом 9 м. 29 см.

За інформацією відділу молоді та спорту Глухівської міської ради

Популяризувати культурну спадщину через Вікіпедію

З 1 по 30 вересня триватиме щорічний Міжнародний конкурс фотографій об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки», що визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі. Його мета - зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Цього року конкурс проходить у 30 країнах.

В Україні він проводиться увосьме і до участі в ньому запрошуються всі охочі – як любителі, так і професіонали. Конкурсний список складається із понад 87 тисяч пам’яток історико-культурної спадщини усіх регіонів України, в тому числі Криму. За 7 років конкурсу було завантажено понад 250 тисяч вільних фотографій. Для участі у конкурсі потрібно зареєструватися у Вікісховищі – одному із сестринських проектів Вікіпедії, сфотографувати пам’ятку (пам’ятки) з конкурсних списків та завантажити ці фотографії до Вікісховища з 1 вересня до 30 вересня. Фотографії можуть бути зроблені будь-коли: як під час конкурсу, так і до нього, головне, щоб учасники подавали на конкурс лише власні роботи. Також можна вантажити матеріали, де зображені пам’ятки. Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу в цілому, авторами найкращих фото з кожної області, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток, та переможцями спецномінацій. Окремо відзначатимуться автори, що вперше беруть участь у конкурсі.

Детальніше про конкурс можна дізнатися на сайті: wlm.org.ua

З пропозиціями щодо співпраці та питаннями варто звертатися до організаційного комітету конкурсу: wlm@wikimedia.org.ua

Курганам та давнім могильникам – «пам`ятний» статус

На початку тижня в обласному управлінні культури відбулося засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини, за участі істориків, краєзнавців, архітекторів, представників місцевого самоврядування. За його підсумками вирішено внести пропозиції до Міністерства культури щодо занесення до спеціального Державного реєстру восьми пам’яток культурної спадщини, в тому числі курганів та давніх могильників Липоводолинського району. Також розглянуто проектну документацію ремонту Трапезної церкви Глухівсько – Петропавлівського монастиря у Будищах, збудованої протягом 17 – 19 століть.

За інформацією електронних ЗМІ

Нацгвардійці беруть під контроль Сумщину

Ні, ми не про воєнний чи якийся інший надзвичайний стан. Просто звідучора, тобто з 31 липня, нацгвардій ці будуть підтримувати правопорядок у населених пунктах області. Вже відбувся перший інструктаж особового складу в Головному управлінні нацполіції Сумщини, де військових ознайомили з системою прийому викликів, роботою колл-центру та порядком взаємодії з поліцією. Поки вирішується, чи будуть нацгвардій ці патрулювати окремо, чи – з поліцією. Але у будь-якому випадку, законослухняним громадянам не слід лякатися, як то кажуть, «людини з гвинтівкою».

__________________________________________________________

ВідповідальнеБатьківство МОЛОДИМ МАТЕРЯМ, ЯКІ ОПИНИЛИСЬ У СКРУТНОМУ СТАНОВИЩІ

Фахівці юстиції Сумщини, на здійснення національного проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», завітали до сумського Центру матері та дитини, де перебувають жінки, котрі опинились у складних життєвих обставинах. Відбувся діалог, де зачіпалися теми податкової знижки на розвиток дитини, відшкодування витрат на няню для дитини до 3 років в рамках ініціативи «МуніципальнаНяня», а також порядку оформлення аліментів та їх мінімального рекомендованого розміру, який, до речі, з 1 липня становить: • для дітей до 6 років – 1699; • від 6 до 18 років – 2118 гривень.

Аварія на трасі: постраждалі – в лікарні

В ніч з неділі на понеділок на трасі Кіпті – Глухів – Бачівськ 28-річний мешканець Молдови, керуючи Мерседес – Спринтером, зіткнувся з КамАЗом, який їхав попереду.

В результаті постраждалр троє його пасажирів: чоловіки 31 та 33 років, а також 41-річна жінка. Отримані ними забої та рвані рани були оброблені медиками, госпіталізації ці люди не потребували. А от водій КамАЗу з травмами руки та шиї був доставлений в стаціонар Глухівської ЦРЛ.

Журналіст видання «Кур'єр + ТРК (Глухів)» звернула увагу на жалюгідний стан дитячого майданчика по віулиці Київський Шлях.

4 роки тому на повороті з вул. Київський шлях до пер. Шкільного силами місцевих мешканців - активістів був створений чудовий дитячий майданчик. Фантазія людей, які робили всі ці гойдалки, пальми, кораблики, черепашки, мотоцикли, автомобілі, й та інше з дерева та дощок, просто вражає! А як все було яскраво розфарбовано! Такого місця для дитячого відпочинку не було в жодному куточку Глухова. Аж ось минуло 4 роки, і майданчик виглядає просто жалюгідно: все зламане, обдерте. порозросталися бур'яни. А скільки сміття! Невже не можна за собою прибрати пакети з чипсів?! Звісно ж, їли ці шкідливі харчі не малі діти, а підлітки, яких мабуть, не вчать добрим манерам?

На Сумщині виявили незвичний дуб
Як повідомляє офіційний сайт Кролевця, у лісових насадженнях біля Ворголу виявилено незвичний дуб. Він вирізняється відносно неглибокими вирізами листків, скученими жолудями та симетричною основою листкової пластинки. Це – так званий дуб Гартвісів. Його батьківщина – Балкани і окремі регіони Кавказу. У нас він може зустрічатися виключно в якості штучно акліматизованої породи. Наші умови йому цілком до вподоби - почувається добре і рясно плодоносить.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости