Новина з категорії: Статті

Єдиний медик на селі

56-річна Олена Новікова вже майже 20 років працює в фельдшерсько-акушерському пункті села Суходолу. З цією жіночкою ми познайомилися під час відкриття шкільного музею. Кореспондент була приємно здивована реакцією Олени Миколаївни на те, як хлопчик – підліток знепритомнів. Ця жінка бігла до нього через усю імпровізовану залу, де відбувався урочистий захід.

Попри те, що на святі були присутні почесні гості з Сумської ОДА та Глухівської РДА, посадовці, керівники, депутати, і все було організовано на найвищому рівні, так, щоб навіть муха не пролетіла, медик помчала до того хлопчика, як до своєї дитини, влаштувавши переполох та піднявши на ноги все керівництво школи та села, а також гостей. Треба відмітити, що миттєво покинула урочистості й директор школи Наталія Ащаулова, яка теж побігла до дитини: на підборах і в сукні. Жінки по – материнські з ним обходилися, так, що в мене аж сльози виступили на очах! Хлопчика відразу оточили увагою та турботою, ні на секунду від нього не відходили.
 
А потім впала ще одна дитина, і тепер опікувалися вже двома школярами. Зі слів Олени Миколаївни, те, що за короткий термін знепритомніло 2 хлопці, не означає, що зараз діти слабкі. Навпаки, раніше вони були ще слабкішими. Що стосується нинішньої ситуації, то, як стверджує медик, учням просто забракло кисню, адже на зібранні буде багато людей, а в приміщенні душно. Чи важко бути фельдшером у селі? Дуже! Бо треба працювати цілодобово, без вихідних і святкових днів, а також – без відпустки, за 3400 грн. У Суходолі прописано 340 осіб, крім того є ще і прилеглі хутори, мешканці яких теж потребують медичної допомоги. Нічні виклики – звичне явище. Нікому відмовити не можна, адже це ж – люди! Що ж, побажаємо Олені Миколаївні міцного здоров'я, натхнення та Божого благословіння на її життєвому шляху. Те, як вона працює, підтверджує: професія обрана правильно! Гіппократу за нашу героїню точно не соромно!
 
Оксана Ковальова


Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини