Новость из категории: Спорт

Ліцеїстами зайнявся досвідчений правоохоронець

Глухівські школярі довели, що навіть через рік від початку нової справи можливо підкорити вершини! Так, лише в минулому році на базі Глухівського ліцей–інтернату з посиленою військово–фізичною підготовкою розпочала свою роботу секція з дзюдо під керівництвом Юрія Острого. Юрій Іванович – легендарна особистість: він все своє життя пропрацював правоохоронцем, був заступником начальника міліції з громадянської безпеки, до того ж є майстром спорту з дзюдо. Звісно ж, саме такі універсальні чоловіки здатні зробити з сучасних підлітків справжніх мужніх та порядних людей! І саме таких міцних чоловічих рук дуже не вистачає нашим дітлахам!

Тож з появою в ліцеї Юрія Острого змінилася поведінка деяких хлопців, котрим не вистачає уваги батька, в них з'явилася чоловіча жилка. До того ж, дзюдо – це не лише поєдинки на татамі, а й багато корисних умінь та навичок в повсякденному житті: наприклад, правильно падати, щоб не зламати кінцівок, стати фізично міцнішим та витривалим, мужнім, зосередженим, цілеспрямованим, дисциплінованим. Переоцінити важливість даного виду спорту просто неможливо! Так, у вересні минулого року діти вперше у своєму житті ступили на татамі, а вже в вересні нинішнього - стали кращими на Сумщині! Нещодавно в с. Дружба відбулась Відкрита першість з дзюдо серед юнаків. До невеличкого населеного пункту на Півночі України з'їхалися команди з усієї Сумської області. Глухів представляли учні Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою. Сказати, що хлопці хвилювалися – значить, не сказати нічого.
 
Адже суперники виявилися досить серйозними у даному виді спорту. Дзюдоїсти з Сум, Недгарийлова, Кролевця, Дружби, С. – Буди тощо вже с самого початку позиціювали себе досвідченими володарями лаврів та почестів, які не раз підіймалися до п'єдесталу пошани. А в наших хлопчиків це були перші змагання. Та вони не розгубилися, не здалися, а напружено боролися на ринзі. Результат – просто разючий: усі учасники команди Глухова виступили вдало, отримали нагороди. А двоє з глухівчан навіть стали призерами! Так що п'єдестал пошани вже відмічений юними глухівськими дзюдоїстами! Ось імена ліцеїстів, котрі прославили наше місто на обласних змаганнях: Олексій Болбот (5 клас) – 2 місце, Захар Соляр (9 клас) – 3 місце, Ярослав Шумара (9клас), Володимир Радченко (8 клас) та Антон Ветров (8 клас) посіли 4 місця, трохи не дотягнувши до призерів. Але враховуючи рівень суперників, це дуже гарні показники! Тож побажаємо хлопцям подальших успіхів на рингу! А тренеру Юрію Івановичу – наснаги та терпіння в роботі з підростаючим поколінням! Про те, що Ю. Острий на вірному шляху, і його справа край необхідна сучасним дітям, свідчать зізнання самих хлопців. Так, один із п'ятикласників на ім'я Іван сказав: «Дзюдо – це єдине, що допомагає мені впоратися з навантаженням, отриманим за 6 уроків!».
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости