Новость из категории: Новини

У козацькій сотні – поповнення

Напередодні Державного свята захисників України в глухівському інтернат–ліцеї відбулась знаменна подія – посвята першокласників у козачата. Кореспондент газети «Кур'єр» побувала на святі і на власні очі впевнилася, що захід був дуже цікавим. Так, козацька сотня ім. К. Разумовського існує в навчальному закладі ще з 2007 року. Традиційно вона поповнюється новими козачатами, адже до її лав щорічно приєднуються першокласники. Ось і зараз, 11 жовтня, почесне звання членів сотні присвоєно 23 хлопчикам та 18 дівчаткам. Зі слів Ольга Назарової, котра курує козацьку організацію в інтернат – ліцеї, стати до лав не просто так: діти повинні добре співати, танцювати, триматися на сцені. Тож вони підготували для своїх батьків та вчителів чудовий концерт.

Розчулені мами з татками не стримували емоцій. «Для нашої родини сьогоднішня посвята – велике свято, - ділиться враженнями Анна Дворянова. – Моя 6-річна донечка Валерія стала козачкою! Вдома я багато розповідала Лєрочці про козаків, про захисників вітчизни, тому вона обізнана в даній темі і добре в ній орієнтується. Автор статті поспілкувалася з дівчинкою і була вражена її серйозності та вихованості. «Щовечора я молюся, і у своїх молитвах прошу у Бога миру для України, і щоб всі люди один одного любили, - каже першоклашечка. - Мені подобається жити в нашій державі, адже вона в нас – найкраща!». «Тема захисників вітчизни нам дуже близька, - додає мама маленької козачки Анна. – Два моїх брати служили в АТО. Взагалі, я виступаю за те, щоб наші захисники були з нами поруч. І проти того, щоб у війни було красиве обличчя. Тобто діти повинні зростати і знати, що вони стануть захисниками в вірному розумінні цього слова – для своїх рідних, у своїй сім’ї. А батьки повинні виховувати своїх синів та доньок справжнім патріотами України, котрі будуть любити рідну землю та гордитися, що живуть саме тут».

Під час урочистостей до актової зали доносилися аромати смачної їжі - це в шкільному дворі працювала польова кухня. Кореспондент зазирнула і туди, та дізналася, що це такий поживний подарунок чекає на учнів інтернат – ліцею. Старший солдат військової частини Сергій Лукьянов розповів автору статті, що керівництво навчального закладу звернулося до ВЧ з проханням організувати польову кухню, забезпечило продуктами: 10 кг гречки сипучої, 3 пачки вершкового масла, 5кг курячого філе та цибулі. На виході отримали 50-літровий казан апетитної та ароматної каші. Що цікаво, святкували в цей день не лише винуватці урочистостей, а й школярі інших класів.
 
Так, вихователь 5-го класу Олена Васіна розповіла, що всі її підопічні хлопчики отримали від дівчаток, з якими вони провчилися 4 роки, корисні та смачні подарунки: по модній пляшці для питної води та шоколадці. Класний керівник Наталія Василівна та вихователь Олена Миколаївна також порадували майбутніх захисників вітчизни, нинішніх 11-річних козачат, вручивши їм тістечка. А в їдальні пригостили апельсинами. І не дивно, адже вітаміни восени – це вкрай необхідна річ!
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости