Новость из категории: Новини

Ліцеїсти дали присягу та отримали погони

22 січня 2019 року – знаменна подія в житті вихованців глухівського ліцею – інтернату з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Сьогодні, в день соборності України, великого державного свята, сталася перша посвята в ліцеїсти. Захід тривав півдня, тобто кілька годин, адже відбувався в різних місцях. Зранку 39 учнів 7 та 8 класу (39 хлопчиків та дівчаток) пішли до Спаського храму: особливий день почався з молитви. А потім вони взяли участь у покладанні квітів до меморіалу слави. Треба відмітити, що велика кількість людей (учні ліцею, педагоги, батьки, почесні гості) звертала на себе увагу перехожих, і всі цікавилися, що тут відбувається.

І залишалися в натовпі – всім хотілося продивитися на винуватців урочистостей, молодих парубків та дівчат у військових формах, підтягнутих та вишколених. Свій виступ директор навчального закладу Ірина Терещенко під час дійства біля меморіалу, розпочала золотими словами: «Треба творити добро». Далі виступаюча розповіла, що в кожному місті існують свої священні місця, і в нас це – меморіал слави. І те, що сьогодні, в день 100-річчя об'єднання України, ми тут зібралися з такого знаменного приводу, це не випадково. Так повинно бути. «Ми, всі хто живемо зараз, повинні це об’єднання міцно тримати у своїх руках, щоб передати нащадкам цю тендітну, ніжну країну – Україну…».

Далі було покладання квітів героям, після чого винуватці події разом з численною публікою перейшли до актової зали ППК ГНПУ, де продовжились урочистості з нагоди першої посвяти в ліцеїсти. Особливості святу придавала велика кількість почесних гостей. Крім заступника міського голови Маріанни Васильєвої, були присутні депутати та представники Сумської обласної ради, а також керівники місцевого рівня. Багато теплих слів було сказано на честь хлопців та дівчат, котрі обрали свій життєвий шлях через ліцей – інтернат, вважаючи саме його щасливим квитком у стабільне майбутнє. Герої свята помітно хвилювались, адже на них була зосереджена вся увага. Та ліцеїсти добре впоралися зі своїм завданням: прийняли присягу на вірність батьківщині, продемонстрували ходу, а потім ще й подарували всім естетичну насолоду, виконавши урочистий танок Полонез! Треба відмітити дівчинку, яка взяла на себе якщо не весь тягар заходу, то його значну частину: це старшокласниця Анастасія Болбот: вона була ведучою свята, і протягом кількох годин досить професійно утримувала глядацьку аудиторію!
 
Настуся – вродлива та артистична дівчинка, для якої сцена – це жива вода, вона нею підживлюється і саме з неї черпає енергію. З виступу ведучої ми почули, що в даному учбовому закладі всі без винятку діти – здібні, талановиті та перспективні. Дійсно ж, так і є! Але найголовніше – щоб всі вони виросли добрими людьми. Адже людяність, порядність та доброзичливість – саме ті риси, які визначають, чи добра перед тобою людина. Так от, стати справжніми людьми ліцеїстам допоможуть їхні матусі та батьки, а також вчителі на чолі з директоркою. Слово від батьків узяв Ігор Шумара, наголосивши на побажанні, щоб слова присяги стали для дітей взірцем у навчанні та житті». А Ірина Іванівна, звертаючись до своїх вихованців, промовила: «Ми сьогодні об’єдналися для миру, злагоди та добра. Майбутнє нашої країни – у ваших руках, любі діти! Тож творіть добро на цій землі заради майбутнього, а ми будемо вам допомагати! Разом ми досягнемо того, що наша Україна стане найкращою у світі країною!».
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости