Новость из категории: Інформація

Ще раз про монетизацію пільг

Ті, хто звернувся до управління з заявою про отримання пільги готівкою до 15 жовтня цього року, можуть отримати суму пільги в Ощадбанку. Повторно звертатись до УСЗН нема потреби.

БАЖАЮЧІ ОТРИМУВАТИ ПІЛЬГУ В ГОТІВКОВІЙ ФОРМІ ЗМОЖУТЬ ПОДАТИ ЗАЯВУ НА ОСОБИСТИЙ РАХУНОК В ОЩАДБАНКУ ДО УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВЖЕ З ПОЧАТКУ НАСТУПНОГО СЕЗОНУ, А САМЕ – 15 КВІТНЯ НАСТУПНОГО РОКУ.
Роз’яснення надає головний спеціаліст відділу з персоніфікованого обліку пільгових категорій населення УСЗН Глухівської міської ради Тетяна МОСКАЛЕНКО:
 
Виплата здійснюється за заявою пільговика в готівковій формі, коли кошти надходять на банківський рахунок, наданий заявником та в безготівковій формі через установи «Ощадбанку» двічі на рік до 15 жовтня та до 15 травня щороку. При цьому враховують соціальні стандарти, кількість членів сім’ї пільговика, наявну пільгу тощо. Відповідно до законодавства пільговик може змінити форму отримання коштів (готівкову, безготівкову) лише двічі на рік, а не будь-коли. Це певне обмеження. Ті категорії населення, які мають право на пільгу, наразі особливих змін не відчують. Для них зовні відбудеться все як було, окрім того що пільга нараховуватиметься по нормі споживання (раніше по фактично спожитому в межах норми), і нараховуватимуть її не надавачі послуг, а управління соціального захисту. Але зекономлені кошти люди зможуть отримати в кінці опалювального періоду. В цьому полягає монетизація пільг
 
За інформацією УСЗН Глухівської міської ради


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости