Новость из категории: Статті

Олександр БУЙКОВ за широку автоматизацію та цифровізацію

Днями у Глухові побували представники міжнародного проекту U - LEAD  Спрямованого на запровадження широкої автоматизації та цифровізації у документообіг місцевого самоврядування – насамперед для ліквідації корупційних ризиків. Вони мали розмову і з молодим підприємцем, громадським діячем Олександром БУЙКОВИМ. Йому задали низку питань, на які він надав вичерпні відповіді. Гадаємо, читачеві буде цікаво з цим ознайомитись.


Розкажіть про себе та чим займаєтесь

 

- Я підприємець. Продовжую сімейний бізнес, розпочатий моїми батьками. Він має декілька напрямків: торгівля товарами непродовольчої та продовольчої груп, громадське харчування, виробництво столярних виробів. Паралельно з бізнесом займаюся журналістикою та громадською діяльністю. Співробітничаю з друкованим виданням «Кур'єр», створив власний канал «Олександр Буйков» на Ютубі. Зараз зосереджений на двох проектах «Безпечне місто» та «Світле місто», що пов’язані зі впровадженням міської багатоцільової системи відеоспостереження та сучасного енергоефективного й екологічно безпечного світлодіодного освітлення з інтелектуальною системою управління.

Орієнтуюсь на технологічність та екологічність. Може це не дає швидкої віддачі, або якихось надприбутків, але створює перспективи для подальшого зростання. Приклад: у нашій піцерії організували онлайн-трансляцію приготування піци для замовника – щоб той переконався, наскільки якісно, швидко, фахово працюємо. Загалом перший запуск онлайн-трансляції з місця роботи піцайол за дві години переглянули понад півтисячі глухівчан. Поступово число замовлень суттєво збільшилося. З’явилася доставка піци.

В планах якомога ширша автоматизація й цифровізація наших підприємств.

- Розкажіть про вашу команду.

 

- Був обраний депутатом міської ради. За час свого перебування на цій посаді об’єднав близько двох десятків молодих підприємців, амбітних успішних молодих глухівчан, єдиних у своєму бажанні запровадити сучасні підходи до управління містом, позбутися багажу радянщини, що не дає розвиватися місту і країні. Це важливо зараз, коли йде децентралізація.

Передачу значної частини владних повноважень з центру на місця вважаю правильним кроком, який, насамперед, допоможе громадянам усвідомити свою спроможність покращити добробут: як свій особистий, так і громади в цілому.

Створення ОТГ у глухівчан ще попереду. Поки вони змогли, всупереч спротиву та адміністративному тиску попередньої влади, обрати демократичним шляхом мера та серйозно обновити склад міської ради. Це вселяє впевненість, що на базі Глухова вдасться створити й самодостатню, життєздатну ОТГ.

Олександр БУЙКОВ за широку автоматизацію та цифровізаціюОлександр БУЙКОВ за широку автоматизацію та цифровізацію Олександр БУЙКОВ за широку автоматизацію та цифровізаціюОлександр БУЙКОВ за широку автоматизацію та цифровізацію Олександр БУЙКОВ за широку автоматизацію та цифровізацію

 

- Якою бачите співпрацю з майбутньою громадою

 

- Не говорив би «співпраця», радше – активна участь у створенні, діяльності громади. Бачу нерозривним зв’язок у втіленні в життя моїх проектів і її першими кроками.

Убезпечення глухівчан від криміналу, корупції, ризиків, пов’язаних з недбалим господарюванням завдяки запровадженню системи відеоспостереження, створення нової ефективної системи освітлення мають стати маркерами нової громади, переконливим свідченням того, що жити, працювати по-новому краще, ніж чіплятися за стереотипи радянської доби. Вважаю це для країни з досвідом не надто успішних реформ, якою, на жаль є Україна – дуже важливою справою.

 

- Якою ви бачите громаду за 5-10 років?

 

- Насамперед фінансово спроможною та здатною вирішувати проблеми, з якими поки не надто успішно намагається впоратися держава: забезпечувати доступне і якісне медичне обслуговування, освіту для дітей, забезпечити благоустрій на новому рівні, знову-таки - надати якісні адміністративні послуги. А ще – такою, що діятиме за прозорими, всіма зрозумілими правилами, з відкритим інформаційним ресурсом, вільною від корупційних впливів.


Вл.інф.

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости