Новость из категории: Культура

Євромайдан – шоста річниця

На минулому тижні у Глухові відзначалася шоста річниця Євромайдану, або як його назвали після відомої кривавої розв’язки – Революції Гідності. З нагоди цієї пріснопам’ятної події у Глухові відбулася низка заходів – в тому числі й мітинги – реквієм, за участю представників районної та міської влади. Наш кореспондент побував на другому, який зібрав, на око близько двох сотень глухівчан. Урочисту промову на ньому від влади виголосила в. о. Глухівського міського голови Олена ДЕМІШЕВА.

Вона зазначила, що шість років тому українська молодь виказала спротив намаганням тодішньої влади приневолити наш народ:
- Хто тоді вийшов на Майдан? Молодь! Тож приємно бачити, що вона і тут стоїть, усвідомлюючи важливість подій, що відбувалися тоді… Але мені так прикро, так шкода, що ті, проти кого тоді повстала молодь, ті, завдяки кому країна й опинилася на межі, не можуть гідно піти, або, принаймні, відійти осторонь, соромно, що у цих людей немає ні совісті, ні здорового глузду, щоб поступитися, та не заважати іншим йти вперед. Розумна людина робить два кроки назад, для того, щоб потім смілива попрямувати вперед. Ми працюємо на наше спільне благо, за наше спільне майбутнє, наші люди гідні нормального заможного життя. І якщо щось робилося не так – вийшов Майдан, вийшла вся Україна. Зараз маса конфліктів, точиться війна. І люди, які довели до цього, мають відійти. Соромно за цих людей, але хочу звернутися до молоді. До тих, хто прийшов сюди, бо для них це дуже важливо: зберігайте гідність у вашому серці, продовжуйте йти вперед, бо ви заслуговуєте гідного життя!
 
Далі виступили представник військових, дружина військового священика Назарія КОВАЛЬОВА пані Аліса. Відбулися хвилина мовчання та масове покладання до підніжжя пам’ятного знаку Небесної Сотні. Вл. інф., фото Оксани ДРУПП


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости