Новость из категории: Статті

Глухів Інфо: «аффтар», пеши исчо! - 2

Декілька тижнів тому на сторінках глухівських ЗМІ – чинних, зареєстрованих та – скажімо так, трохи віртуальних і фейкових, точилася досить бурхлива полеміка щодо висвітлення політичного життя нашого міста.

Ми, як учасники, зі свого боку, з необхідністю зачепили й тему фахового рівня наших опонентів з видання «Глухів Інфо». Причина: попередньо шпальта цього видання заполонила хвиля необ’єктивних, переповнених оціночними, геть бездоказовими судженнями матеріалів, що шельмували чинну міську владу. До всього, їхня, як тепер вже остаточно з’ясовано, авторка, «ваяла» в абсолютно дикій манері, з порушенням всіх можливих журналістських стандартів та мовних норм. Ми навели декілька характерних прикладів (див. «Аффтар, пеши исчё» в №… від… газети «Кур'єр + ТРК – Глухів») Зауважимо, що повний аналіз перлів від «журналістки» «Глухів Інфо» зайняв би не одну газетну сторінку.

 

Полеміка отримала досить широкий резонанс. В одному з обласних електронних ЗМІ навіть написали про журналістські війни у Глухові, з побажанням, аби всі місцеві акули пера знайшли, нарешті, спільну мову, й почали працювати на благо міста. Відразу після цього тенденційна писанина з «Глухів Інфо» повністю щезла. Її замінили короткі інформаційні повідомлення. Припускаємо, наша журналістка отримала добрячого прочухана від своїх господарів. Якщо так - ми їх прекрасно розуміємо…

Склалося враження, що на глухівському інформаційному просторі запанував хай і такий-сякий, але мир. Втім, воно виявилося оманливим. Вже цими вихідними Інтернет-мережа вибухнула публікацією колишнього мера Бурлаки стосовно рішення Верховного Суду про відмову задовольнити касаційну скаргу Олександра БУЙКОВА. Той оскаржував постанови глухівської міської виборчої комісії про відкликання депутатів міської ради. Шановний Юрій Олександрович, попри своє високе становище, підкріплене званням колишнього мера, вдався до використання дикунської лексики, обізвавши чинного мера, його секретаря, незрозуміло чому - одного з членів виконкому міської ради, заслуженого юриста України, та самого Олександра – негідниками. Зацитуємо уривочок з його полум’яного спітча:

Напомню, год назад избиратели нашего города отозвали из состава Глуховского городского совета 2-х депутатов «радикальной партии», 3-х депутатов партии «Воля народа» и 2-х депутатов партии «УКРОП».
На протяжении года, кучка негодяев: Мишель, Демишева, Гришко, Буйков и ещё несколько малозначимых фигур местной политической жизни, именуемая «фантастами» пыталась оспорить это решение людей и узурпировать власть в городе.

З наведеного можна скласти чітке уявлення про моральне обличчя та володіння мовою колишнього посадовця. Зауваження про узурпацію в нього – взагалі, в манері дуже схожій на ту, що у Геббельса, з його: «Чим нахабніша брехня, тим швидше вона поширюється». Ось такі нами управляли, і, не виключено, управлятимуть у подальшому, якщо не слідуватимемо напуттю чеського антифашиста Юліуса Фучика: «Люди, будьте пильні!».

Цікаво, що бурлаківський текст був двічі дубльований розмножувачем завідомо неправдивих, фейкових, новин, який пише під ніком Ольги ПАВЛЕНКО. Раніше під ним, за твердженнями глухівських громадських активістів, «засвітився» юрист «Зеленбуду» Олександр ОСЬМАКОВ... Ось така шляхетна компанія «товаришів» скандалістки Олі!

Не встигли вщухнути пристрасті навколо писульки чи то колишнього мера, чи штатного фейкомета – з`явилось, як викид шлункових газів, розвінчання, теж на Фейсбуці, ще однієї скандальної особи, Ольги ДЕМЕШКО. Нагадаємо що користувачі соціальних мереж неодноразово ловили її на розповсюдженні викривленої інформації – наприклад про премії працівникам виконкому. Цього разу причиною роздратування, котре підштовхнуло її на створення ганебного опусу, став малюнок на журналістському посвідченні Олександра БУЙКОВА, у правому нижньому куті якого містилося слово PRESSA, витиснене латиницею, всупереч правилам англійського правопису, з буквою А наприкінці. Маленька компьютерна похибка в оздобленні документу, що не викликає жодних питань по суті (головне для посвідчення - відповідність підпису видавача, номеру, тотожність печатки тощо) викликала неадекватну реакцію. Цитуємо Ольгу Демешко:

Знаток английского, когда выдавал свидетельство, подтверждающее принадлежность оного работника к занятости в его редакции, видимо, особо не парился, как правильно пишется слово «пресса» на английском. Да и печать удивительная – прямоугольная, без необходимых указателей. Голый штамп, я бы сказала. Такой оттиск и самому можно сделать, купив наборную печатку в любом магазине канцелярии. И эти люди пишут новости, упрекая других в ошибках, рассказывают мне о провинциальном образовании.

Перше, що приходить на думку після ознайомлення з цим шедеврально тупим опусом – фраза Петра Першого, який, хоч і не вважався занадто письменною людиною, але, судячи з усього, російську знав набагато краще за деяких випускників орловського журфаку: « Указую боярам в Думе говорить по ненаписанному, дабы дурь каждого видна была ».

Тут все зрозуміло й по писаному. Вінцем… не будемо згадувати чого, є те, що в останньому реченні Демешко повністю дезавуювала себе, визнавши, що саме вона - автор чисельних брехливих матеріалів на сайті «Глухов Інфо», опублікованих без підпису.

Ви шановна, закидаєте нам казна що, а самі вивалюєте на сайт, по суті, анонімки. Чому не підписуєте ? Чи не тому, що боїтеся відповідальності за відверту брехню і малописьменність? Останнє слово вживаємо невипадково. Тільки малописьменна людина може зліпити у таку безглузду «галіматню» жалюгідні п`ять речень. Ви просто знущаєтеся з сучасної російської мови коли пишете: «… подтверждающее принадлежность оного работника к занятости в его редакции … ». І не звинувачуйте, що вирвате з контексту. Це тупий набір слів. Це засвідчує ваше нерозуміння мови, володіти якою вас навчали, складається враження, у, вибачте на слові, Мухосранську. Перше ніж когось звинувачувати у незнанні англійської – вивчіть краще російську, якою пишете, бодай на рівні восьмого класу.

З приводу печатки, взагалі повна маячня – навіть коментувати нічого: де таке буває, щоб на журналістському посвідченні ставили круглу печатку ФОП? Саме такий статус у засновника видання Микола ЗАХАРЧЕНКО.

І, ще раз не втримаємось, щодо вашої чудової російської. Ми про магазин канцелярії. Якої канцелярії, вибачте на слові? У тлумачному словнику про канцелярію написано ось таке:

« Канцелярія - підрозділ організації при посадовій особі , яка керує діловодством, службовим листуванням, оформленням документації, в більш вузькому сенсі — назва ряду державних установ

Щоб більше на цьому не зациклюватися, зазначимо, що писати слід «магазин канцелярських товарів», або «…канцелярського приладдя».

Ну, й, ваша галіматня без особистого підпису в не зареєстрованому у Єдиному державному реєстрі ЗМІ виданні спонукає задати таке питання: А чи ви самі маєте бодай якесь посвідчення? Покажіть його нам. Якщо чесно, маємо дуже великий сумнів, що таке взагалі існує. Ще ніхто у світі не видавав посвідчення професійного брехуна!

Додамо, що й з українською у вас певні проблеми. Це видно зі статусу «почувається бешкетною». Знаєте що означає слово бешкетний? У тлумачному словнику значиться наступне:

- Бешкетний - схильний до бешкетування, безчинства ( Бувало, бешкетна парубота одного кутка посвариться з другим та й пускає в хід не тільки рушниці, але й кулемети – Стельмах).

- Грубий, непристойний.

Виходить, маєте кулемети і рушниці? Певні, таки маєте зброю – щоправда та не вбиває людей, нищачи натомість правду й віру в справедливість. До такого висновку підштовхує й ваш останній – брехливий і також непідписаний – матеріал у «Глухів Інфо», де пишете, що Буйков програв усі суди. Та не програв: на розгляді його ще один позов у Верховному Суді – щодо порушень на загальних зборах виборців під час відкликання депутатів, який відмовився розглядати Глухівський міськрайонний суд, й інший, про засідання якого систематично інформуємо – у Шевченківському суді Києва, проти партії УКРОП.

Свою убогість і фахову некомпетентність ви прикриваєте, як фіговим листком одним-єдиним фото – тим самим, де Буйков Олександр демонструє відому фігуру з трьох пальців. Окрім цього, лайливих образ та фейків, ви, схоже, ні на що не здатні – бо не маєте ні фантазії, ні того, що до фантазії. Врешті, тиражувати подібне – ознака вашого дурного смаку. Дуля була адресована вашому товаришеві - Панкову, а не, як ви когось намагаєтеся переконати, громаді міста. Вона демонструвалась провокатору, котрий прикривається машкарою «борця за правду», журналіста. Ви теж заслуговуєте на таку сумнівну «честь», оскільки, як і він, вводите людей в оману.

Олександр БУЙКОВ, Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости