Новость из категории: Статті

У Глухові встановили новорічну ялинку

Свято наближається! Що не кажіть, а скільки б у магазинах не вивішували дощики та іграшки, новорічна казка приходить лише тоді, коли на центральній площі населеного пункту з'являється головний атрибут Нового року - ялинка. Цьогоріч зелену красуню встановили 7 грудня. Мабуть, так зарано ще не було ніколи! Кореспондент газети «Кур'єр» на власні очі бачила, як встановлювали ялиноньку на площі Рудченка та поспілкувалася з директором ТОВ «Зеленбуд» Дмитром Хоруженко, який безпосередньо займався цією справою разом зі своїм колективом. Зі слів Дмитра Юрійовича, дерево спиляли в школі №3. Роботи по встановленню проводились силами 7 працівників та за допомогою 1 одиниці техніки, тривали вони практично весь день: з 8.30 і майже до темної.

На момент інтерв'ю була 15 година, справа йшла до завершення: прикріплювалися верхівка та гілки до стовбура. Висота головного новорічного дерева, коли воно росло, було близько 17 метрів. Та поки встановлювали, довелося її дещо зменшити. Вік – приблизно 65 років (рахували по кільцях). Ялинка – стара, переросла, заважала спорудам на території школи. Своїми глибокими та широкими коренями підривала фундамент. Тож її вирішили задіяти як головну прикрасу на новорічні свята в центрі Глухова. Окрім цієї ялинки в шкільному дворі є ще кілька старих, які треба негайно зпилити та вивезти. Але їх залишили на потім. Що ж стосується героїні нашої статті, то її ліквідували першою не тому, що вона найкрасивіша, а тому, що найбільш заважала. «Ялинка – лиса, тож будемо рятувати ситуацію: нижніми гілками прикриємо верхні дірки, до того ж навішаємо багато прикрас», - поділився секретом причепурювання новорічної красуні Д. Хоруженко.
 
Однак, є й інший бік свята – зворотній, неприємний. Так, начальник Управління ЖКГ Марія Сегеда відмічає, що в соцмережах окремими глухівчанами поширюється негативна інформація стосовно того, що ялинку взяли в третій школі. Наприклад, Олександр Бескоровайний поділився ностальгічними спогадами про те, що він вірис під тією ялинкою, і так жаль, що тепер вона зрізана. На його допис директор школи №3 Едуард Маринченко відповів, що він – то виріс, а нинішні дітки можуть і не вирости, адже те дерево являє собою реальну загрозу для їх життя та здоров'я. Зі слів Марії Юріївни, на території навчального закладу – цілий ялинковий ліс, якому вже понад півсотні років, і це ненормально, що він росте на шкільному подвір'ї. Кожної миті є ризик, що дерево впаде на споруду або на дитину. «Це вже не ялинки, а – монстри, - каже жінка. – Коренева система в них – поверхнева, і якщо крона величезна, то її вирве з коренем і трапиться лихо!». Тож, заради безпеки учнів школи №3 і було видалене те зелене дерево, якому надано честь стати головним новорічним атрибутом. Що ж стосується інших ялинок на шкільній території, то вони теж будуть зрізані.
 
Оксана Ковальова
Фото Оксани Друпп


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости