Новость из категории: Статті

Забаганки скороспілих «політиків» чи піар?

Одинадцятого грудня «Кур'єр» оприлюднив інформацію про позов депутата облради Віктора ЛИСЕНКА на предмет скасування рішення ради щодо призначення на посаду директора Регіонального ландшафтного парку «Сеймський» його колеги, обраної за списком УКРОПу - Марії КОНЯЄВОЇ.

З якогось дива це коротеньке повідомлення викликало різке роздратування у пані депутатки – причому настільки, що вона негайно вихлюпнула його на сторінки соціальних мереж. Марія Миколаївна навіть звинуватила нас у проведенні політичної розправи над нею, судячи з усього, не відаючи що воно таке - політична розправа - взагалі. Зауважимо: людині, яка претендує на високу посаду керівника, не завадило б усвідомлювати зміст понять, якими може оперувати навіть випускник неповної середньої школи. Втім, це таке… Ми від себе лише нагадаємо Марії Миколаївні, що в сучасній українській мові «політична розправа» трактується як покарання з грубим порушенням юридичних норм. Яким чином покарали депутатку своїм повідомленням, відає мабуть виключно вона сама. Які правові норми порушені нашої публікацією, гадаємо – теж.

Її бурхлива уява може намалювати все що завгодно – наприклад, що наша публікація має замовний характер, але чи це має відношення до журналістики, права, моралі, про які намагається розмірковувати Коняєва? Ми просто інформували читача про позов депутата облради, без будь яких оцінок, коментарів, і т. ін. Об`єктивніше, як то кажуть, нікуди! Це навіть не треба пояснювати – і малописьменному зрозуміло. Хоча, не можемо виключити що деякі «високочолі» особи, отримавши депутатські посвідчення, прозрівають, починаючи бачити навіть те, чого не існує в природі.

Читач, мабуть, вже й забув би про «інформашку», але тепер, напевно, зацікавиться проблемою з «новим призначенням» на, судячи з усього, «хлібне» місце керівника ландшафтного парку. А може шановній депутатці просто захотілося попіаритися? Якщо так, будь ласка – за нами, як то кажуть не заіржавіє.

Тож нагадаємо ще раз, коротко, навколо чого зламалося так багато фейсбучних списів. Обласний депутат Лисенко подав позов щодо призначення на посаду директора КЗ «Регіональний ландшафтний парк «Сеймський» Коняєвої Марії Миколаївни у зв'язку з порушенням процедури та наявності підстав щодо її призначення.

Сумський обласний окружний адміністративний суд прийняв цей позов, і відкрив провадження. Відповідна ухвала набула законної сили. Жодних заперечень і відзивів не надходило. А потім до суду, на підготовче засідання, з`явився представник облради (це сталося, до речі, коли нашу інформацію вже було надруковано) з клопотанням про закриття провадження у даній справі, оскільки, на його думку, її треба розглядати в порядку цивільного судочинства. Суд надав позивачу – В. Лисенку – час для викладу свого бачення цієї проблеми. Той заперечив, навівши свої – вагомі - аргументи, але суд чомусь проігнорував його заперечення, відмінив свою-ж ухвалу, та закрив провадження щодо призначення Коняєвої, ще раз нагадаємо: у зв'язку з порушенням процедури та наявності підстав щодо її призначення.

Ще один «слизький» момент: на момент підготування цього матеріалу повного тексту ухвали Сумського окружного адміністративного суду про закриття провадження щодо сумнівного призначення Коняєвої НЕ ОПУБЛІКОВАНО. Тому її позивач обов’язково оскаржуватиме у апеляційному порядку, з метою розгляду справи по суті та прийняття законного та обґрунтованого рішення. Ми, особливо після облудних звинувачень з боку Марії Миколаївни та її фейкових лизунів, побажаємо, щоб справедливість, зрештою, перемогла.

До речі, депутатка на два судові засідання за позовом В. Лисенка не з`являлася, й жодних документів не надавала.

Сподіваємося, ця наша публікація дозволить скласти у людей реальне уявлення і про деяких наших народних обранців, і наділення високими посадами тих, чия фахова компетентність викликає питання, й цікаві особливості судової системи, і багато інших речей.

А ще хотілося б, аби в деяких скороспілих «політиків» просто щезло бажання розкидатися пустими злими словами на адресу ЗМІ, видаючи бажане за дійсне.

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости