Новость из категории: Новини

Незважаючи на численні попередження правоохоронців, мешканці Глухова та району продовжують потрапляти на гачок «псевдо банкірів» та поповнювати їх кишені власними коштами.

Працівники поліції розшукують зловмисника, який збагатився за рахунок чоловіка, який прислухавсь до порад так званих працівників банку та втратив 15660 гривень. На мобільний телефон 63-річному мешканцю району зателефонував чоловік, який назвався працівником банку та повідомив, що в зв’язку перереєстрацією банківської картки потрібно назвати номер та пароль карти, після чого на його номер телефону буде надіслано SMS-повідомлення з кодом підтвердження.

Після чого заявник відразу назвав код «псевдо банкіру», і він повідомив, що перереєстрація була успішною. Коли потерпілий завершив розмову, надійшло ще одне SMS– повідомлення про те, що з його картки знято гроші в сумі майже 16 тис. грн. Чоловік намагавсь додзвонитись за даним номером телефону, але йому так ніхто не відповів. Останній відразу звернувсь до поліції. Наразі в Глухівському відділі поліції за даним фактом шахрайства відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 КК України. Аби розшукати зловмисників поліцейські роблять все можливе, щоб встановити шахраїв та притягнути їх до відповідальності. Т.в.о начальника Глухівського відділу поліції Сергій Буханістий, наголошує – «Не повідомляйте незнайомцям інформацію по картці та секретних даних. У разі надходження дзвінка з невідомого номеру терміново передзвоніть на номер клієнтської підтримки банку і спитайте в оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці - відразу заблокуйте. Пам’ятайте, що шахраї діють швидко, покладаючись на вашу довірливість і необізнаність, а банк ніколи не буде телефонувати клієнту для уточнення будь-яких даних ».
 
Глухівський відділ поліції


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости