Новость из категории: Новини / Новини з відео

Hlukhiv fake news:кулінарна "підстава" (відео).

Цього вівторка на Instagram Katrusya ( Ekaterina Maksimova FB ) з`явився відеоролик зі шматочками шампіньйона та сиру на волосині, зафільмований на фоні фірмової упаковки «Піци на дровах».

Він супроводжувався коментарем, де йшлося, що страва з волоссям замовлена у згаданому кулінарному закладі. Згодом відео обросло, коментами (здебільше обурливими – кому таке сподобається?), і вже у такому «збагаченому» вигляді потрапило на скандальний сайт «Глухів Інфо».

Зазначимо, що попередньо на підпсований продукт (заради справедливості зазначимо, що Катруся написала що піца загалом смачна) до «Піци на дровах» не поскаржилися – обурення споживачки відразу вихлюпнулося в Мережу.

Втім, коли до неї звернулися з піцерії, доказ – чорну волосину з зазначеними «прикрасами» вона, хоч і з деяким запізненням таки надіслала. Олександр Буйков, який все обстежив, стверджує:

 

- Все виглядало … наче якесь намисто. Помітно, що волосину протягнули скрізь гриб, а шматочок сиру приліпили. Ну, і, до всього, коли виготовлялася страва, до неї ніхто з чорним волоссям, як то кажуть, і близько не підходив. У піцайоли, котра її випікала, руде волосся. До того ж на момент випікання вона його сховала під кухарський ковпак. Офіціантка ж на подачі взагалі класична білявка.

А ще гриби зберігаються в ємності, куди попадання чогось стороннього – навіть мікроскопічного розміру - є просто неможливим. Це стосується й місць зберігання інших інгредієнтів.

Слова Олександра підтверджує відео, що фіксує процес виготовлення кожної піци. Процес демонструється похвилинно: від відбору компонентів до вручення готового продукту замовнику. Коли і за яких обставин могла з`явитися у піці волосина з відео годі уявити. У О. Буйкова своє міркування на цей рахунок:

- У піцерії певні, що волосина, через яку зчинився такий лемент не належить жодному нашому працівнику. Кому? – то мабуть краще відають ті, хто зчинив дикий рейвах на сторінках соціальних мереж. Втім, щоб там не було, ми додатково посилимо контроль за приготуванням всієї продукції – аби в майбутньому жодних питань щодо її якості ні у кого навіть не виникало.

Ну а мене особисто в цій історії найбільше цікавить: як можна протягнути волосину через шампіньйон. До речі, скаржниця Катруся стверджує, що ті на нашій піці недосмажені. Зауважу: їх у класичній італійській кухні для піци взагалі не смажать – максимум, тримають деякий час в маринаді, а потім подають. Ми ж, розуміючи, що смаки глухівчан дещо різняться від тих, що побутуют, скажімо, в Неаполі, Мілані чи Пізі, піддаємо їх короткій термічній обробці при температурі близько 300 градусів.

За інформацією FB - cторінки «Глухів Фейк Ньюс»




Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости