Новость из категории: Статті

Поліклініка на новому місці

Нещодавно на медичному просторі Глухові відбулося «велике переселення». Поліклінічне відділення у повному складі переїхало до лікарні, де зайняло крило пологового відділення. Там раніше знаходилася жіноча консультація. Мешканців Глухівщини про це попереджували заздалегідь, але, тим не менш, вони все йдуть і йдуть на старе місце, в «намолену» будівлю по Києво-Московській. А та нині вже знаходиться у повному віданні міського Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Тож є потреба нагадувати знову й знову шановним землякам, що спеціалізований лікар: невропатолог, хірург, дерматолог, лор тощо тепер приймає пацієнта саме на території лікарні, повторюємось: де була жіноча консультація. Кабінети фахівців там розподілені наступним чином: перший поверх – лор, проктолог, хірург, гінеколог, онколог; другий: денний стаціонар, дерматовенеролог, невропатолог, ендокринолог, кардіолог. Окрема «позиція» у травматолога: на місці колишньої дитячої поліклініки, поруч з рентген-апаратом.
 
Вдатися до такого організаційного кроку медиків змусило перетворення лікарні на комунальне некомерційне підприємство. Передбачені для нього стандарти, зокрема запровадження єдиної комп'ютерної мережі, нові вимоги щодо оперативності надання медичних послуг пацієнтам тощо, вимагають тіснішого й оперативнішого співробітництва вторинної ланки з адміністрацією та техслужбами. Детальніше про це та інше вирішили розпитати самих спеціалізованих лікарів й їхнє керівництво. Загальне враження від почутого-побаченого більше позитивне ніж негативне. Більшість лікарів отримали кабінети більші за площею за ті, що мали на старому місці. З іншого боку – помітно, що деякі приміщення, комунікаційні мережі потребують ремонту. Висновок: у «великого переселення» є свої плюси й мінуси, підвести ж кінцевий підсумок процесу перетворення вторинної ланки можна буде з часом, коли буде остаточно відпрацьована нова модель вітчизняної медицини. Поки ж ще раз нагадуємо, де знаходиться нова поліклініка: Територія лікарні, колишня жіноча консультація. Перший поверх: лор, проктолог, хірург, гінеколог, онколог; другий: : денний стаціонар, дерматовенеролог, невропатолог, ендокринолог, кардіолог; травматолог – у приміщенні колишнього дитячого відділення, біля рентген-апарату.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости