Новость из категории: Інформація

Щоб дивилися вітчизняні телеканали

Представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у Сумській області лариса ЯКУБЕНКО оприлюднила на своїй Фейсбук-сторінці наступну інформацію:

Численні скарги громадян України щодо неможливості дивитися українські телевізійні програми через кодування сигналу провідних медіагруп та недостатнє покриття території України цифровим сигналом привернули увагу офісу Президента.

Що планується зробити:
▪︎ до 4 березня - для комплексного розв’язання проблеми з доступом українців до інформації провайдер ефірного цифрового телебачення «Зеонбуд» зобов'язаний вжити заходів для зміни модуляції сигналу. Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення.

▪︎ до 16 березня - медіагрупи повинні запустити незакодовані супутникові версії головних телеканалів.

▪︎ до 1 травня "Зеонбуд" має забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України відповідно до раніше взятих зобов’язань. Крім того, оператор повинен модернізувати наявні антенно-фідерні системи для усіх прикордонних територій.

▪︎ оператори супутникового мовлення Xtra TV та Viasat мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення. Таким чином ці громадяни отримають можливість переглядати закодовані телеканали.

Контролювати виконання домовленостей медіагруп та Президента буде РНБО.

На Сумщині найбільша кількість скарг щодо кодування телеканалів надійшла від жителів Липоводолинського, Недрігайлівського, Ямпільського районів.

З соціальних мереж



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости