Новость из категории: Новини

Новини коротко

Сумщина отримала тести для визначення коронавірусу

Сумщина отримала тести для визначення коронавірусу, вони знаходяться в Сумах, в Сумському обласному лабораторному центрі. Про це повідомила на апаратній нараді 16 березня, в.о. начальника міськвідділу охорони здоров’я Олена Чумаченко. Зазначається також необхідність залучення до штабу з недопущення поширення коронавірусу і боротьби з інфекцією поліцію, Нацгвардію, підрозділи ЗСУ - щоб контролювати дотримання сумчанами, а також фірмами, організаціями і підприємствами дотримання карантинних заходів.

За інформацією debaty.sumy.ua

Глухівська лікарня розширює спектр послуг

Глухівська міська лікарня» готується ДОДАТКОВО укласти угоду з Національною службою здоров’я на ще чотири пакети надання медичних послуг населенню.
Раніше повідомлялось лише про п’ять.

Вл. інф.

Другий призер - глухівчанин

Вихованець боксерського клубу "Воїн Артем Кривошей, який тренується у боксерському клубі "Воїн" у Євгена Калиновського та Дмитра Харитоненка став другим призером відкритого чемпіонату Клубу боксу" Лідер" у Новгород-Сіверському.

Вл. інф.

Вчасно помітили загоряння

Невдовзі по обіді цього понеділка до нашої пожежно-рятувальної частини повідомили про дим, що виходив з-під покрівлі помешкання на вулиці Маяковського. Пожежники негайно прибули на місце, і, дійсно, виявили загоряння. Його причиною, ймовірно, стало коротке замикання електричної проводки. На щастя все обійшлося вигорянням близько двох метрів квадратних стелі. Більшої біди вдалося уникнути.

За інформацією ДСНС

Не та щука, чи не той єгер?

Днями неподалік Іоніна співробітники Держекоінспекції затримали браконьєра, котрий за допомогою рибальських сіток виловив зі штучної водойми плітку та щуку, завдавши збитків довкіллю на 425 грн. Що цікаво, він виявився єгерем Глухівської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок. У нього вилучено човен, весла, насос та сітки.

За інформацією Держекоінспекції по Сумській області

Ловити рибу - зась

Наказом управління Державного агентства рибного господарства у Сумській області від 12.03.2020 № 23-ОД "Про встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах Сумської області у 2020 році" з першого квітня введено заборону на лов риби та інших біоресурсів (любительське і спортивне рибальство) на період нересту риб та розмноження інших мешканців водойм.

За інформацією Держрибагентства

Вили сирени

Відповідно до розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації 18 березня, починаючи з 9.00 , проводилася квартальна технічна перевірка системи оповіщення з вмиканням електросирен централізованого запуску й апаратури циркулярного виклику.

Вл. інф.

КАРАНТИННІ ПРОБЛЕМИ

На Бачівську через карантин застряг автобус з Молдови

 ього понеділка автобус з громадянами Молдови, перетнувши кордон Росії, не зміг заїхати на територію України, через заборону в’їзду іноземцям.

Пасажирам перспектива довго стовбичити на нейтралці явно не сподобалася. Для попередження можливих інцидентів на пункт пропуску навіть прислали поліціянтів. Втім, вже за декілька годин автобус з Молдови продовжив рух просторами неньки. Речник Сумського прикордонного загону Роман ТКАЧ прокоментував ситуацію місцевим ЗМІ наступним чином: " Вони прибули на в`їзд сьогодні. Враховуючи, що з 00:00 від сьогоднішнього числа працівники кордону повинні виконувати розпорядження Уряду, – заборонено пропуск іноземних громадян. Тож, зважаючи на всі обставини, керівництвом було прийнято рішення супроводжувати нацполіції колону з території України до території Молдови, яка йтиме транзитом. Тобто, автобус ніде не зупинятиметься аж до Молдови ”.

Нагадаємо: пункти пропуску «Бачівськ» і «Катеринівка», продовжують функціонувати. Втім, перетинати державний кордон через них пасажирськими автобусами заборонено.

За інформацією ДПСУ

ТРАНСПОРТНА ПАНОРАМА

Ремонтують дорогу на Катеринівку

Наразі виконуються роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Р-65 КПП «Миколаївка»-Семенівка-Новгород-Сіверський-Глухів – КПП «Катеринівка». Вже відфрезеровано старе покриття на ділянці загальною протяжністю 2760 м; влаштовано вирівнюючий шар з щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, на 1400 метрах.

Відбувається влаштування нижнього шару з крупнозернистої асфальтобетонної суміші типу. Загалом на ремонт автомобільної дороги Р-65 КПП «Миколаївка»-Семенівка-Новгород-Сіверський-Глухів-КПП «Катеринівка» (окремими ділянками) виділено 101,7 млн гривень. Цього року планується введення в експлуатацію майже 8 км дороги.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Сумській області

Не більше за сім тонн на вісь

З 12 березня до 15 квітня вводиться обмеження руху транспортних засобів, інших самохідних машин і механізмів, автомобільними дорогами загального користування Сумщини з осьовим навантаженням понад 7 тонн.

Обмеження не стосуються: транзитного транспортного засобу, що перетинає державний кордон; пасажирського транспорту загального користування; транспорту, що перевозить товари першої необхідності; аварійних служб та того, що спрямовується на ліквідацію наслідків стихійного лиха, надзвичайних ситуацій; ТЗ дорожніх організацій Укравтодору, а також тих що виконують роботи за ордерами Служби автомобільних доріг.

За інформацією управління інфраструктури Сумської ОДА



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости