Новость из категории: Новини

Дбають за міську лікарню

Минулої п’ятниці представники Сумської облдержадміністрації в складі заступника її голови Івана Боршоша, головного спеціаліста управління охорони здоров’я Світлани Нікуєнко, начальника управління взаємодії з правоохоронними органами Віталія Тимошенко, перевірили стан готовності Глухівської міської лікарні до функціонування в умовах карантину. Стан боксів у інфекційному відділенні визнано готовим до надання медичної допомоги хворим із підозрою на коронавірусну інфекцію.

Голова комісії, Іван Боршош також посприяв залученню додаткових коштів до лікарні від Глухівського району та об’єднаних громад. Трохи раніше представники міста, району, об’єднаних громад обговорювали необхідність фінансової підтримки Глухівськоі міської лікарні на час карантину. Були, зокрема, присутні: в.о.міського голови Олена ДЕМІШЕВА, т.в.о заступника міського голови Інна САМОБРОД, керівник Глухівської міськОї лікарні Анатолій КИЯШКО, начальник міського фінуправління Алла ОНИЩЕНКО, в. о. голови Глухівської районної державної адміністрації Володимир КАРТАВИЙ, голова Глухівської районної ради Олексій ТКАЧЕНКО, голова Шалигинської ОТГ Юрій МАТВІЄНКО, головний економіст Березівської ОТГ Світлана КОЗУБОВА. Спочатку вони вивчили стан приміщень для ізоляції контактних осіб, боксів для хворих та обсервації людей, які прибули з країн, що найбільше страждають від поширення вірусу. Після цього спільно аналізували ситуацію, та обмірковували подальші дії. До речі, лікарня вже замовила необхідне обладнання на загальну суму 1 355 650 грн.
 
На даний час фінансову підтримку лікарні надали: Глухівська міська рада - 1 млн. 215 тис. , райрада - 684 тисяч гривень, на придбання апарату штучноі вентиляції легень для дітей віком до 6 років. Надійшло 190 тис. гривень від Березівської, та 150 тисяч - Шалигинської об`єднаних територіальних громад, на придбання апарату штучноі вентиляції легень для дітей віком до 6 років. Зазначимо, що нині придбати медичне устаткування важкувато, оскільки воно користується підвищеним попитом. Минулої п’ятниці у Глухівській райдержадміністрації відбулася зустріч народного депутата Андрія ДЕРКАЧА з керівним складом Глухівського району, Шалигинської ОТГ та найбільших агропідприємств. Вона проводилася у закритому режимі – після протокольного знімання на камеру нардеп попрохав всіх представників ЗМІ вийти. З інсайдерських джерел відомо, що серед іншого, обговорювалася й тема активізації підтримки глухівської лікарні з району.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости