Новость из категории: Новини

БЛІЦ-НОВИНИ МІСЬКОЇ РАДИ

- 17 березня відбулось позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , на якому було вирішено ввести на території Глухова обмежувальні заходи з метою недопущення занесення та поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-Ncov. Тоді під обмеження потрапила низка суб'єктів господарювання, як то заклади громадського харчування, деякі магазини, розважальні заклади, перевізники. Також, зобов’язали управителів, ОСББ, ЖКБ, власників житлових і нежитлових приміщень провести роботу щодо дезінфекції місць загального користування, в т.ч. сходових клітин та під’їздів житлових будинків,

- Вже 22 березня комісійно було вирішено заборонити користування дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях; довести до відома керівництва супермаркетів, продуктових магазинів, ринків, аптек, банків та АЗС, що вони мають забезпечити для своїх працівників та відвідувачів безпечні умови перебування у цих приміщеннях; забезпечити проведення дезінфекції та обприскування дезінфекційними засобами міських зупинок та лав у скверах і парках,.На час карантину відмінилироботу автобусів у звичайному режимі руху № 4-П «Джерельна-Центр-Некрасова»; № 7-П«Веригінська-Центр-Покровська» та № 8-П; «с.Сліпород-Заводська-Центр»;

- Виконавчий комітет Глухівської міської ради звертається до мешканці Глухова повідомляти про повернення з туристичних або робочих поїздок з країн, де зареєстровані випадки коронавірусу, сімейного лікаря в телефонному режимі, з метою негайної організації медичного спостереження. Якщо в не маєте телефону свого сімейного лікаря, можете звернутись реєстратури (05444) 2 -20-26, приймальні головного лікаря з автовідповідачем (05444) 2 -20- 30 або на мобільний номер чергового терапевта 066 661 03 67.

Будьте уважні до себе та оточуючих. Попередьте своїх рідних, знайомих, сусідів про необхідність медичного спостереження та самоізоляції протягом двох тижнів після повернення із закордонних поїздок.

- Управління охорони здоров’я Сумської ОДА інформує про роботу телефонів гарячої лінії з питань, пов’язаних із попередженням та виявленням підозри на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом. Телефони гарячої лінії: (0542) 68-20-90, 68-20-25.

- Обласний лабораторний центр не проводить дослідження на коронавірус. Зразки для аналізу на коронавірус із Сумщини доправляють до київської референс-лабораторії. Швидкі тести, які десь закупили Шостка, Кролевець та Конотоп, не дають надійних результатів, кажуть медики. Станом на 24 березня 2020 року Сумська область забезпечена тест-системами та засобами індивідуального захисту. Отримано експрес-тести для діагностики коронавірусної інфекції, а також медичні маски та захисні костюми.

- Минулої п’ятниці представники Сумської ОДА комісійно перевірили

cтан готовності КНП "Глухівська міська лікарня" до функціонування в умовах карантину. За результатами проведеної перевірки члени комісії визнали стан боксів у інфекційному відділенні, як такий, що готовий до надання медичної допомоги хворим із підозрою на коронавірусну інфекцію. Нагадаємо, що в колись занедбаному приміщенні проводились ремонтні роботи в екстренному режимі. Були встановлені пластикові вікна, двері, встановлено нову сантехніку, облаштовано медичним обладнанням і всім необхідним палати-бокси, в яких можуть перебувати хворі на коронавірусну інфекцію. Також, голова комісії Іван Боршош сприяв вирішенню питання про залучення додаткових коштів у лікарню з метою підвищення її готовності від Глухівського району та об’єднаних громад.

- 22 березня всього з-за кордону на Сумщину приїхало 13 громадян.У свою чергу, представники Виконавчого комітету Глухівської міської ради звертаються до таких осіб з проханням віднестись до обмежувальних заходів під час карантину з розумінням і відповідальністю, повідомити про своє повернення в Україну сімейного лікаря та дотримуватись вимог самоізоляції, щоб запобігти поширенню інфекції. Телефони для повідомлення про випадок повернення з закордонної поїздки або необхідності звернення до лікаря: реєстратура (05444) 2 -20-26, приймальня головного лікаря з автовідповідачем (05444) 2 -20- 30 або мобільний номер чергового терапевта 066 661 03 67.

- Представники Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, поліції, санітарні лікарі та епідеміологи здійснюють позапланові перевірки закладів, які не припинили свою діяльність на період карантину. За результатами перевірки, у випадку виявлення порушень щодо вимог карантину, до порушники вживаються засоби впливу – штрафні санкції. Мінімальний - 17 тис. грн.

- Працівники психологічної служби закладів освіти Глухова радять: Якщо ви одинокі і потребуєте психологічної підтримки, знайте ви не самі, і на період карантину в нашому місті діє телефон довіри.
Телефон довіри працює за номерами:
+38(098)-220-94-70
+38(095)-216-55-72
Час роботи : понеділок - п’ятниця, з 9.00 до 17.00
Додаткові телефони:
Цілодобова гаряча лінія для інформування населення щодо корона вірусу COVID – 19
+38(067)-611-08-86
+38(068)-979-96-24
Гаряча лінія з питань коронавирусу 8(800)550-50-30
Міністерство охорони здоров’я України 8(800)505-201

Шановні Глухівчани!

Повідомляємо вас про те, що в разі відсутності телефону вашого сімейного лікаря, ви можете звернутись за такими мобільними номерами: 066 661 03 67 (терапевт), 066 661 05 30 (педіатр). При першій можливості обговоріть особисто з вашим сімейним лікарем, яким чином ви будете тримати зв'язок. Також нагадуємо телефони реєстратури (05444) 2 -20-26, та номер приймальні головного лікаря з автовідповідачем (05444) 2 -20- 30

Виконавчий комітет Глухівської міської ради



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости