Новость из категории: Статті

Вирощування кабачків та огірків як бізнес

Цілорічний попит на овочі в Україні визначає маркетингову стратегію для аграріїв. Бізнес від реалізації продукції приносить прибуток не тільки в сезон дозрівання культур у відкритому ґрунті. Огірки та кабачки — це корисні, низькокалорійні, дієтичні продукти харчування. Вони постійно присутні в раціоні тих, хто стежить за здоров'ям і фігурою. Вирощувати гарбузові культури — прибутковий захід.

Вирощування кабачків та огірків як бізнес

Кабачки мають попит за рахунок високих смакових якостей та простоти приготування. У м'якоті овочу міститься велика кількість мінералів і вітамінів, необхідних для нормальної роботи організму. Огірки користуються не меншою популярністю. Їх купують в будь-яку пору року. Овочі використовуються для приготування салатів і закусок, тому затребувані в кулінарії.

Зверніть увагу: щоб отримати прибуток, треба скласти бізнес-план і виконати розрахунки. Підприємець повинен знати, скільки коштів треба вкласти в реалізацію ідеї.

Особливості вирощування гарбузових культур

Перший крок майбутнього бізнесмена — вибір посадкового матеріалу. Від якості насіння буде залежати врожайність культури. Досвідчені городники використовують для посадки гібридні сорти. Вони стійкі до грибкових захворювань та добре плодоносять. Кабачки Арал F1 придатні для вирощування у відкритому ґрунті та теплицях. Кущовий гібрид дає урожай вже через 30 днів після появи сходів.

Вирощування кабачків та огірків як бізнес

Огірки сорту Марія F1 придатні для посівів в спорудах закритого ґрунту і на полях. Рослини випускають тільки жіночі квітки, тобто відносяться до партенокарпічного типу. Запилення бджолами для утворення зав'язі їм не потрібно. Плодоносить тривалий період. Огірки не гниють і зберігають товарний вигляд протягом двох тижнів.

Як отримати високий урожай

Домогтися гарного плодоношення нескладно. Для цього необхідно дотримуватися агротехнічних прийомів вирощування даних культур. Ґрунт повинен бути родючим, глибоко обробленим. Для цього ділянку готують з осені.

Необхідно прибрати всі бур'яни та зорати землю на глибину 30 см. Не зайве внести органічні речовини. Для цього найкраще підходить перепрілий гній. Не обійтися і без мінеральних добрив. Агрономи рекомендують використовувати для гарбузових культур калійні солі та суперфосфат. Вносити їх потрібно в обсязі, що не перевищує рекомендації виробника.

Здійснюючи належний догляд за рослинами, нескладно домогтися високого врожаю. Культури кабачка та огірка потребують прополки, своєчасного зволоження ґрунту, підгодівель під час утворення зав'язі. Збір плодів здійснюють щодня, щоб не допускати їх перезрівання.

Можливі труднощі та способи їх подолання

Навіть стійкі до захворювань сорти іноді уражаються грибковою інфекцією. Це може статися через погіршення погодних умов. Перепади температур або часті дощі сприяють появі борошнистої роси на листках кабачків та огірків. Нейтралізувати дію грибка можна за допомогою обробки насаджень фунгіцидами.

У відкритому ґрунті небезпеку для рослин представляють шкідники. Вони можуть знищити посіви в фазі проростання насіння. Огірки та кабачки вражаються:

  • баштанною попелицею;
  • павутинним кліщем;
  • капустянкою;
  • гусеницями лучного метелика;
  • личинками динної мухи;
  • тютюновими трипсами;
  • карадріною.

Щоб позбутися від шкідників, проводять обприскування інсектицидами. Препарати діють швидко та ефективно. Захід забезпечує довгостроковий захист.

Прибутковий бізнес круглий рік

Отримувати урожай огірків можна в будь-який сезон, якщо вирощувати і в спорудах закритого ґрунту. Для цього необхідно налагодити сівозміни. Теплиця повинна бути оснащена пристроєм для опалення, наприклад, твердопаливним котлом. У ній необхідно облаштувати вентиляцію і хороше освітлення.

Вегетація рослин повинна протікати при температурі 16–18 ℃ в нічні години та 19–21 ℃ — вдень. Не менш важливо підтримувати вологість повітря в діапазоні 85–95%. При вирощуванні кабачків і огірків в теплиці необхідно своєчасно вносити добрива. Для цього використовують:

  • аміачну селітру;
  • суперфосфат;
  • мелений вапняк;
  • сульфат калію.

Врожайність культур в умовах закритого ґрунту становить 16–25 кг з одного метра квадратного. Це говорить про те, що бізнес приносить дохід від реалізації вирощеної продукції. Збувати її можна різними способами: на ринках, ярмарках, через мережі супермаркетів. Свіжі овочі купують кафе і ресторани. Збут оптом не так вигідний, як роздрібна торгівля, зате не забирає багато часу і гарантує швидке отримання прибутку.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости