Новость из категории: Статті

Керівник Глухівської лікарні голодує, чи вирішило це проблему лікарів?

Сьогодні кореспонденту "Кур'єру" вдалось поспілкуватись в телефонному режимі з генеральним директором Глухівської лікарні Анатолієм Івановичем Кияшко. Він розповів про свій стан здоров'я, коли працівники лікарні отримають заробітну платню, хто винен у цій недбалості та озвучив ситуацію яка склалася на цю мить з лікарнею. Анатолій Іванович запевнив, що його самопочуття в задовільному стані, він продовжує лікуватись в лікарні та не відчуває негативних наслідків голодування, крім підвищеного серцебиття та тиску.

Після відеоінтерв'ю на якому Анатолій Кияшко пояснив причини свого рішення про голодовку, розміщеного на сайті "Кур'єру", лікарня отримала від заступника міського голови Мар'яни Іванівни Васильєвої службову записку - надати пояснення хто здійснював відеозймку, посилаючись на встановлені карантином обмеження. Тож, виходить з'ясовувати хто знімав для керівництва міста важливіше, ніж вирішувати проблеми лікарів з зарплатами. Що ж спіткало Генерального директора лікарні піти на радикальні кроки?
"За півтора місяця я зробив усе, що було в моїх силах, але у відповідь жодних результатів, пройшло дві доби після оголошення мною голодування, 5-го травня був останній день, коли медпрацівники повинні були отримати зарплату, і як результат, нещодавно представники Північного міжрегіонального департаменту здоров'я пообіцяли мені, що сьогодні-завтра питання з фінансуванням лікарні буде вирішено, але поки лікарі не отримають свої зароблені кошти, я буду продовжувати голодувати", - пояснив Кияшко.
 
Далі він продовжив: "Доводжу до відома всіх, хто читає цю інформацію. Хочу повідомити, що в деяких ЗМІ статті та матеріали про діяльність нашого лікувального закладу подаються однобоко та не об'єктивно. По-перше складається враження, що нібито комусь вигідно розповсюджувати фейки про те, що я приймав на роботу економіста з підробним дипломом, але коли я очолив лікарню, ця людина вже працювала, перевірити ці дані ніхто не забажав. По-друге встановити провину конкретної особи може виключно суд. Ніякого медичного спецодягу лікарнею за завищеними цінами не купувалося, неправдива інформація, що поширююється у цих ЗМІ є неправдива".
 
На наше запитання, хто ж винен у помилці зі статистичними даними, Анатолій Іванович відповів: "На той момент, коли передавались ці звіти згідно з наказом: "Про призначення відповідальних осіб" за передачу документів статистичних даних до НСЗУ був відповідальний заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи, Сергій Володимирович Носков. Попри всі негаразди, які сколихнули нас сьогодні, сподіваюсь, що проблема фінансування лікарні в належному стані буде вирішена за декілька днів" - завірив Анатолій Кияшко.
 
Підготував Микола Захарченко


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости