Новость из категории: Статті

Передали в користування БЕЗОПЛАТНО

І так, на останній так званій сесії міської ради депутати Юрія Бурлаки одноголосно проголосували за передачу в тимчасове безоплатне користування автомобільних тензометричних вагів із балансу УЖКГ Глухівської міської ради на баланс ТОВ «Зеленбуд», яке утримує сміттєвий полігон у Глухові. Ваги були придбані за бюджетні гроші, їхня вартість складає 130 тис. грн.

Як стало відомо, екологи давно вже вимагають встановлення таких вагів, бо полігон приймає сміття та веде його облік в розрахунку на метри кубічні. Тобто, на вивезенні та захоронення сухого листя, гілок, паперу, порожніх пластикових пляшок, які займають багато об’єму, але дуже легкі на вагу, можна було непогано заробити, тим більше, що в угоді на обслуговування полігону, який підписав у 2015 тодішній міський голова Юрій Бурлака, не зазначено вимоги про розрахунок на вагу. Але ситуація змінилась після того, як екологічна інспекція подала на ТОВ «Зеленбуд» позов до суду, і той виніс постанову про закриття полігону, якщо до 13 червня не буде вжито відповідних заходів зі сторони його утримувача. Все, начебто, добре, але хвилюють наступні питання:
- чому ваги, які є майном громади, і були придбані за кошт платників податків, передали в користування підприємству "Зеленбуд" БЕЗОПЛАТНО?
- чи вплине це на розмір тарифу на вивезення та захоронення сміття, як для організацій міста, так і для його населення?

Оксана Друпп

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости