Новость из категории: Новини

У НОВОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ ШКОЛЯРІ БУДУТЬ НАВЧАТИСЯ ДИСТАНЦІЙНО

З початку нового навчального року школярі будуть вчитися за технологіями дистанційного навчання. Крім того, для засвоєння дітьми матеріалу, який припав на період карантину, буде застосовуватися індивідуальний підхід. – Думаю, що технології дистанційного навчання будуть використовувати в школі більше, і ми перейдемо до іншого формату навчання.

Тобто будуть поєднуватися і класно-урочна система, та технології змішаного навчання. З вересня, я думаю, вони будуть ширше використовуватися в наших школах, – сказала в ефірі телеканалу «1+1» в. о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.
 
Також глава МОН повідомила, що до кінця червня в установи загальної та середньої освіти будуть направлені рекомендації, щоб вчителі могли планувати структуру наступного року. – Буде так зване коригуючий навчання, – уточнила глава міністерства. – Вчителі зможуть з'ясувати, наскільки учні засвоїли той матеріал, вивчення якого довелося на карантин. І тут буде виключно індивідуальний підхід – для кожного класу і кожного вчителя. За словами чиновниці, що МОН не встановлює строки, але цю роботу передбачають зробити у вересні. – У нас є терміни навчального року, визначені законом України про повну загальну середню освіту.
 
Це не менше 175 навчальних днів. Умови навчального року залежать від епідеміологічної ситуації. Але ми розуміємо, що не можемо використовувати тільки дистанційну форму навчання. Живого спілкування, емоцій, очей вчителя – цього буде не вистачати. Ми точно повернемося в класи. Головне, щоб це дозволяла епідеміологічна ситуація, – запевнила Любомира Мандзій.
 
Алевтина Пивень


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости