Новость из категории: Культура

МУЗИКА ДЛЯ ЛЮДЕЙ

Сьогодні ми зустрілися з Ковальовою Алісою, яка працює організатором культурно-дозвіллєвої діяльності в недавно відкритому Центрі розвитку та дозвілля «Start Up» (приміщення колишнього РАЦСу) і вже другий місяць радує жителів нашого міста живою музикою, яку виконує на площі перед закладом.

Доброго дня, Алісо! Ми вже не перший тиждень чуємо, що у нашому місті біля старого РАЦСу відбуваються вечори живої музики. Розкажіть, хто Вам підказав таку ідею?

- Доброго дня! Як Вам сказати? Чесно кажучи ця ідея в мене народилася ще від перших днів моєї роботи в Start Up. Я бачила, що одним із напрямів роботи закладу має стати вечір живої музики, який має об’єднати як музикантів так і аматорів для спільної мети – культурного пісенного дозвілля для молоді та дорослих.

А як вплинув карантин на Ваш задум?

- Карантин, попри те, що вніс певні обмеження, у нашому випадку навпаки підштовхнув рішучіше взятися за ідею живої музики: свіже повітря, можливість слухати та співати пісні просто неба, дотримуючись соціальної дистанції чи переглядати онлайн.

Хто забезпечив Вас апаратурою та інструментами, Міський палац культури?

- Ні, апаратуру нам для виступів дають глухівські музиканти, а інструменти, то власні, кожен учасник зі своїм інструментом.

Як, власне, жителі будинку, де розміщений Центр Start Up, ставляться до проєкту?

- Ми спілкуємося з жителями будинку і питаємо, що вони хочуть слухати, які пісні, яка тематика їм подобається. У відповідь чуємо, що охоче будуть слухати все, що їм запропонують музиканти, бо задум їм подобається та пісня на свіжому повітрі під вечір – це справжній культурний відпочинок.

Кого залучаєте до Ваших концертів?

- Ми раді бачити всіх, хто хоче себе спробувати у ролі вуличного артиста, чи співати чи грати, танцювати. На сьогодні вже маємо невеличку команду музикантів-аматорів та працюємо з ними над репертуаром до чергових вечорів. Адже хочемо щораз вигадати якусь родзинку, включити щось нове.

Аліса, Ваші слухачі часто бачать, що ви виступаєте разом зі своїми дітьми. Нам цікаво чи вони самі зацікавлені взяти участь у концерті чи все-таки вирішує зараз поки мама?

- Звичайно, я їх підштовхую, але без їхнього бажання тут ніяк. Син має здібності до співу й охоче співає для глядачів, а донька поки згодилася підтанцьовувати, співати поки не хоче.

Дякую за приділений час. Нашим читачам буде цікаво прочитати про Ваш проєкт живої музики.

- Також хочу на правах реклами анонсувати, що кожні вихідні (субота та неділя) на 18:00 чекаємо Вас на вечорах живої музики біля колишнього РАЦСу, в Центрі дозвілля!

Вл. Инф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости