Новость из категории: Новини / Новини з відео

Глухівська міська рада - градус напруги зростає (відео)

Глухівський міський голова вчора перебував у Генпрокуратурі, а з вівторка працюватиме у Глухові. Як відомо, 20 серпня Сумський окружний адміністративний суд поновив на посаді Глухівського міського голову Мішеля Терещенка та секретаря міськради Олену Демішеву.

Наступного дня він вони прийшли до міської ради, де біля входу на них чекала група прибічників, громадські та партійні активісти. Звернувшись до них, Мішель подякував за підтримку, віру у його перемогу, заявивши наступне:
- Те що ви робили ці п'ять місяців – дуже важливо, оскільки підтримували у глухівчан віру в справедливість, аби вони переконались: у нашого міста є кращий варіант розвитку, вони цілком спроможні змінити своє життя. Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє, і сподіваюсь, що на виборах все буде добре.

 


Поновлений секретар міської ради О. Демішева зачитала вердикт про поновлення, попередньо зазначивши, що не пройшло і п'яти місяців, як довели, що правда таки на їхньому боці, і це хоч і невелика, але перемога. Зазначимо, що рішення про поновлення негайно мусить бути прийнятим до виконання.
Начальник міського управління соцзахисту Руслан ПАВЛЕНКО тут же пояснив правові наслідки судового рішення. Згодом він продублював пояснення, відповідаючи на питання журналіста місцевого видання щодо законності розпорядження Мішеля щодо поновлення його, Павленка, повноважень, призупинених на час службового розслідування:
- Стаття 127, прим. 1 Конституції України передбачає, обов'язкове виконання рішень судів. Тож якщо ті підлягають негайному виконанню, це не потребує якихось додаткових підтверджень чи реєстрації. Реєстрація потрібна насамперед для казначейства, а що стосується здійснення владних повноважень, цілком достатньо самого рішення суду.
Тут же Р. Павленко зазначив, що перше розпорядження міського голови має стосуватися його відновлення на посаді, друге – звільнення Бурлаки з секретаря Міської ради, третє – відновлення на цій посаді О. Демішевої.


Остання трохи згодом так прокоментувала ситуацію:
- Вчора, двадцятого серпня, приступила до виконання своїх службових обов'язків, разом з міським головою. Він зараз знаходиться в Генеральній прокуратурі, і вийде на роботу у вівторок, з початком робочого тижня. Я повноваження секретаря виконую вже від сьогодні, 21 серпня.
Як і очікувалося, мав місце саботаж з боку деяких працівників Глухівської міської ради. Повідомила про це до правоохоронних органів, зробила відповідні заяви. Певна, винуватців зрештою притягнуть до відповідальності. Водночас констатую, що секретар міської ради (Бурлака – ред.), який є підписантом у казначействі, покинув місто (у місцевих ЗМІ повідомлялося про його відпустку – ред.), і, не дай Боже, щось станеться, хто буде виконувати доручення? Втім, на сьогодні все добре, а тому працюємо.

Історію з гербовою печаткою прокоментували в.о. начальника відділу УСЗН Сергій Сорока та Руслан Павленко, що поновився на посаді керуючого відділом УСЗН.

 



Детальніше - в наступному номері газети «Кур'єр + ТРК Глухів.

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости