Новость из категории: Новини / Новини з відео

Потрібен віник (відео)

Як відомо, 20 серпня Сумський окружний адміністративний суд поновив на посаді Глухівського міського голову Мішеля ТЕРЕЩЕНКА та секретаря міськради Олену ДЕМІШЕВУ.
Наступного дня вони прийшли до міської ради, де біля входу на них чекала група прибічників, громадські та партійні активісти. Звернувшись до них,

Мішель подякував за підтримку, віру у його перемогу, заявивши наступне:
- Те що ви робили ці п'ять місяців – дуже важливо, оскільки підтримували у глухівчан віру в справедливість, аби вони переконались: у нашого міста є кращий варіант розвитку, вони цілком спроможні змінити своє життя. Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє, і сподіваюсь, що на виборах все буде добре. 

Поновлений секретар міської ради О. Демішева зачитала вердикт про поновлення, попередньо зазначивши, що не пройшло і п'яти місяців, як довели, що правда таки на їхньому боці, і це хоч і невелика, але перемога. Зазначимо, що рішення про поновлення негайно мусить бути прийнятим до виконання.
Начальник міського управління соцзахисту Руслан ПАВЛЕНКО тут же пояснив правові наслідки судового рішення. Згодом він продублював пояснення, відповідаючи на питання журналіста місцевого видання щодо законності розпорядження Мішеля щодо поновлення його, Павленка, повноважень, призупинених на час службового розслідування:
- Стаття 127, прим. 1 Конституції України передбачає, обов'язкове виконання рішень судів. Тож якщо ті підлягають негайному виконанню, це не потребує якихось додаткових підтверджень чи реєстрації. Реєстрація потрібна насамперед для казначейства, а що стосується здійснення владних повноважень, цілком достатньо самого рішення суду. 

Тут же Р. Павленко зазначив, що перше розпорядження міського голови має стосуватися його відновлення на посаді, друге – звільнення Бурлаки з секретаря Міської ради, третє – відновлення на цій посаді О. Демішевої.
Остання трохи згодом так прокоментувала ситуацію:
- Вчора, двадцятого серпня, приступила до виконання своїх службових обов'язків, разом з міським головою. Він зараз знаходиться в Генеральній прокуратурі, і вийде на роботу у вівторок, з початком робочого тижня. Я повноваження секретаря виконую вже від сьогодні, 21 серпня.
Як і очікувалося, мав місце саботаж з боку деяких працівників Глухівської міської ради. Повідомила про це до правоохоронних органів, зробила відповідні заяви. Певна, винуватців зрештою притягнуть до відповідальності. Водночас констатую, що секретар міської ради (Бурлака – ред.), який є підписантом у казначействі, покинув місто (у місцевих ЗМІ повідомлялося про його відпустку – ред.), і, не дай Боже, щось станеться, хто буде виконувати доручення? Втім, на сьогодні все добре, а тому працюємо. 

Начальник організаційно-контрольного відділу Тетяна Кащенко відмовилась виконувати свої посадові обов’язки - зареєструвати розпорядження міського голови Мішеля Терещенка про поновлення на посаді Секретаря міської ради Олени Демішевоі згідно з рішенням Сумського окружного суду.
Було викликано представників поліції та складено заяву про відмову посадовою особою виконувати рішення суду.
Щодо інциденту з Т. Кащенко – та відмовилася реєструвати розпорядження, мотивуючи відсутністю розпорядчих документів – рішень міської ради або міськвиконкому. Невдовзі після появи Мішеля у соціальних мережах з'явилося відео зі зверненням заступника міського голови Маріанни ВАСИЛЬЄВОЇ. Вона повідомила, що на період відпустки Ю. Бурлаки виконує обов'язки міського голови, і не має права ні поновляти, ні звільнювати посадовців, зазначивши, що Мішель й О. Демішева отримають відповіді на свої запитання після того, як їхні документи розгляне міська рада, та зауваживши: поки в Єдиному Державному реєстрі один підписант – Юрій Бурлака. Того ж дня – 21 серпня, з'явилося й підписане М. Васильєвою розпорядження за № 160-ОД про скликання позачергової сесії міської ради сьомого скликання 25 серпня, о 13:00. Підстава - надходження 21.08.2020 відповідної вимоги понад третини міських депутатів. Зауважимо що остання перед цим сесія відбувалася 14 серпня. Якщо порахувати до 25 серпня – виходить 11 днів, а не 14, як дозволяють чинні нормативи. На розгляд засідання 25. 08. мали винести питання про поновлення Демішевої О.М. на посаді секретаря та наступним - дострокове припинення її повноважень.
Про перебіг сесії трохи далі, а поки зауважимо, що Ю. Бурлака наступного дня повідомив, що теж, як і Терещенко, планує з'явитися у міській раді 25 серпня. Він дотримався своєї обіцянки, і провів того дня апаратну нараду.

На Фейсбук-сторінці Мішеля Терещенка тимчасом з'явилося ось таке звернення:
ТЕРМІНОВО ПОТРІБНА ДОПОМОГА! (уклінно прошу перепост!)
Друзі, звертаюся до ВАС з терміновим важливим проханням - у кого є можливість подзвонити або написати Міністру юстиції України - пану Малюсці - будь-ласка, СКАЖІТЬ йому, щоб НЕГАЙНО ПРИПИНИВ ТИСК на реєстратора, який зараз відповідно до Конституції України та рішення Сумського окружного суду намагається у державному реєстрі змінити прізвище керівника міста Глухова з рейдера-самозванця Юрія Бурлаки на моє!

Чи можете ви уявити, що цілий міністр юстиції БЛОКУЄ виконання рішення суду та вимагає від державного реєстратора вчинення протиправних корупційних дій??? За таке він має бути не лише знятий з посади, але й притягнутий до кримінальної відповідальності! Такі «міністри» - повна дискредитація уряду та ганьба всієї держави!
Ви пам‘ятаєте, що це той самий Малюська, за допомогою якого рейдери захопили владу в Глухові та який публічно заявив, що внесення змін по підробним документам до державного реєстру є цілком законним (детальніше у моїх попередніх постах). Так, ця особа і досі працює на посаді міністра, щоб і надалі забезпечувати ось таке «верховенство права»...
Надія залишається лише на суспільний резонанс, на незалежні ЗМІ та позицію незаангажованих високопосадовців, які готові втрутитися, щоб не дозволити сплюндрувати Конституцію та Закони України!


На засіданні, що відбулося в передбачений термін, міські депутати, як і очікувалося, поновили – звільнили на посаді О. Демішеву. Вийшло таке собі дежавю розгляду питання на сесії шостого серпня щодо Терещенка. Рішення ж суду про його поновлення на мерській посаді, наскільки можна зрозуміти, цього разу взагалі зігнорували.
Невдовзі після сімнадцятої Мішель, представники його команди і прибічники таки завітали до міської ради. Мер і поновлений секретар зайшли до організаційно-контрольного відділу, керівниця якого Т. Кащенко знову відмовилася виконувати їхні вимоги, мотивуючи відсутністю змін у Єдиному Державному реєстрі, а зауваження Мішеля на предмет наявності ухвали суду, скажімо так, не сприйняла як настанову до дії. Далі Терещенко пішов до свого кабінету, зірвав табличку з зазначенням посади та ПІБ Бурлаки та попрохав відчинити. Розташуватися на звичному місці йому там, щоправда, не дали опоненти на чолі з Бурлакою. Мер зрештою пішов з міськради до СБУ, попередньо заявивши про намір провести завтра, 26 серпня, ще одну сесію та накласти вето на низку рішень, прийнятих депутатами за його відсутності.
Тимчасом Олена ДЕМІШЕВА безрезультатно намагалася отримати документи стосовно організації останнього сесійного засідання, де її, нагадаємо, в черговий раз було поновлено-звільнено.
Ось такий початок «другого пришестя Мішеля».

Про подальший розвиток подій читайте в наших наступних номерах газети "Кур'єр".

Вл. інф.

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости