Новость из категории: Інформація

Все, що потрібно знати про гіпотонію

Якщо про проблеми підвищеного тиску - гіпертонію, кажуть на кожному кроці, то про гіпотонію говорять не так вже й багато, адже прийнято вважати, що знижений тиск нерідко зустрічається навіть у абсолютно здорових людей.

Все, що потрібно знати про гіпотонію

Проблема зниженого тиску – це все ж явище поширене і нерідко людині потрібні ліки для підвищення тиску, щоб нормалізувати свій стан. При виявленні зниженого тиску необхідно перш за все отримати консультацію фахівця, який зможе встановити, якого типу гіпотонія у пацієнта.

Фізіологічна і патологічна гіпотонія

У медицині є поняття "нормальної гіпотонії". Такий стан медики ще називають фізіологічним зниженням тиску. На самопочутті людини таке зниження тиску не позначається, а найчастіше гіпотонія і зовсім не проявляє себе клінічно.

Найчастіше фізіологічна гіпотонія спостерігається у людей худорлявих, високого зросту, а визначається вона в якості особливості їх серцево-судинної системи.

У інших випадках, гіпотонія є симптомом певних захворювань або розладів у роботі вегето-судинної системи. У каталозі медпрепаратів мережі аптек https://apteka-ds.com.ua/catalog/sertsevo-sudynna-systema представлені тільки сертифіковані ліки за адекватною ціною для корекції любих станів, викликаних порушеннями у роботі серцево-судинної системи.

Чи передається гіпотонія у спадок?

Медики відзначають, що є люди, схильні до проблем зі зниженим тиском, але у спадок гіпотонія не передається.

Гіпотонія може розвинутися у абсолютно здорової людини, яка веде нездоровий спосіб життя та дуже часто піддається стресу.

До факторів, що провокують розвиток патологічної гіпотонії відносяться:

  • Порушення режимів сну і відпочинку;
  • Шкідливі звички і залежність від алкоголю;
  • Нервове перенапруження;
  • Тривала депресія.

Якщо проблема зниження тиску виникає періодично, доставляє дискомфорт, то необхідно вживати заходів, інакше проблеми з тимчасових трансформуються в хронічні.

Все, що потрібно знати про гіпотонію

Знижений рівень гормонів щитовидної залози або анемія теж можуть бути фактором ризику розвитку гіпотонії.

Як проявляється гіпотонія

Цей неприємний стан має безліч симптомів, які допоможуть людині зрозуміти, що у неї гіпотонія і необхідно вжити заходів.

Різке зниження фізичної активності, стан сильної втоми, млявість і запаморочення - прояви гіпотонії.

Наростання почуття нудоти, поява інтенсивних колючих болей в області серця, холодний піт і відчуття того, що у людини все болить – ймовірні симптоми гіпотонії.

Ці симптоми можуть бути і проявом інших критичних станів, тому, не знаючи свого точного діагнозу, необхідно звернутися в медичний заклад і пройти діагностику.

Якщо перераховані вище симптоми у пацієнта є, а тиск у нормі, тоді доцільно звернути увагу на інші можливі діагнози.

Цікаво, що саме гіпотоніки менше за інших схильні до розвитку дійсно серйозних і небезпечних захворювань серця.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости