Новость из категории: Новини / Новини з відео

Мішель: тернистий шлях відновлення (відео)

З початком нового робочого тижня процес відновлення на посаді Глухівського міського голови Мішеля ТЕРЕЩЕНКА став набирати чимдалі скандальнішого забарвлення.

Відразу зауважимо – головним чином завдяки діям його політичних опонентів. Почнемо що на апаратній нараді 25 серпня Юрій БУРЛАКА зробив ось таку заяву:

- Рішення сесії міської ради від 6 серпня про дострокове припинення повноважень міського голови залишається чинним, - наголосив Юрій Олександрович. – У державному реєстрі - жодних змін. Тому працюємо у звичайному режимі. Керівники можуть змінюватись, але на життєдіяльність міста це не повинно впливати.

На наших шпальтах вже йшлося про позачергову сесію того ж дня. Серед її рішень було й таке, під номером 525, яке передбачало, в розріз з судовим рішенням про поновлення Терещенка, уповноважити Бурлаку на, цитуємо: « подання рішення міської ради від 06. 08. 2020 № 515 «про дострокове припинення повноважень міського голови Терещенка М.» для проведення реєстраційних дій. » Згідно з цим же рішенням державна реєстраторка Л. А. СВИРИДЕНКО ( саме вона, ніхто інший! – в чому причина такої вибірковості?) мала: « … у зв`язку з достроковим припиненням повноважень Глухівського міського голови Терещенка М. внести зміни до Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

Про дежавю 25 серпня скандальної сесії шостого серпня, яка поновила й тут-таки відправила у відставку Мішеля, вже йшлося. Цього разу таку ж саму процедуру провернули щодо О. Демішевої. Наступного дня, в середу двадцять шостого серпня, стало відомо що Терещенка й Демішеву таки внесли до Єдиного Державного реєстру. Сам міський голова прокоментував подію так:

тепер я знов поновлений на посаді Глухівського міського голови! Щиро вдячний своїй фантастичній команді за нашу 5-ти місячну боротьбу зі злочинною системою та глухівчанам за підтримку!

…моїми першими рішеннями буде звільнення самозванців й зрадників та поновлення на посадах членів моєї команди, а також накладання ВЕТО на всі протиправні антинародні рішення, які ухвалила Глухівська міська рада за ці 5 місяців. Вони банально пограбували місто й глухівчан: захопили бюджет з показником плюс 10 млн.грн., а кинули вже з показником мінус 10 млн. грн., при цьому спустошили навіть недоторканний резервний фонд у декілька мільйонів, який мав спрямовуватися на боротьбу з COVID. Всю техніку комунального ЖЕКу вони переписали на свої приватні структури, вкрали у громади залишок приміщень та спрямували бюджетні кошти у свої кишені за давно напрацьованими схемами, детальніше про їх діяльність напишу при нагоді. Вони так само грабували місто 20 років перед моїм обранням та вирішили, що нічого не змінилося...

Скликаю на сьогодні на 16.00 позачергове пленарне засідання Глухівської міської ради для зупинення дії рішень ГМР, що не відповідають чинному законодавству та суперечать інтересам громади міста Глухів

На заявлену сесію, однак, ніхто з прихильників Бурлаки не пішов. Натомість група депутатів міської ради, серед яких були В. МОСКАЛЕНКО, В. ГРИБ, Т. ХОРУЖЕНКО попрямували до офісу державних реєстраторів на вул. Ціолковського. Сюди ж підтягнулися і їхні політичні опоненти: С. БУЙКОВ, Н. ІЛЬЇНА, О. ГАВРИЛЬЧЕНКО, та інші. У офісі також знаходилася депутатка Е. ГУРЕЦЬ, яка стверджувала, що прийшла реєструвати новий шкільний устав. Її колега С. ПОПОВА, котра згодом відзначилася вкрай скандальною поведінкою, мети свого візиту до реєстратора не озвучила.

Між представниками різних політичних сил відбулося дуже неприязне спілкування. На відео «Кур’єр + ТРК можна зокрема спостерігати, як згадана Попова штурхає Олену Гаврильченко. Агресивним був і депутат В. Гриб. Він, зокрема, силою намагався виштовхати з приміщення реєстратора свого колегу С. Буйкова. Згодом на місце прибула поліція, і змусила учасників конфлікти вийти назовні. Вона ж пропустила до реєстратора Бурлаку.

Мішель прокоментував події наступним чином:

В цей момент рейдери-шулери вищого ґатунку всією своєю бандою на чолі з Бурлакою, його посіпакою Грибом та депутатами-регіоналами намагаються в кабінеті одного глухівського реєстратора, в черговий раз, внести по ПІДРОБНИМ ДОКУМЕНТАМ зміни до державного реєстру та знов РЕЙДЕРСЬКІ захопити владу в Глухові!

… Таким чином, рейдери прямо зараз знов намагаються внести до державного реєстру прізвище Юрія Бурлаки у якості керівника Глухова та розраховують, що я з ними буду судитися по новому колу!

…На момент, коли я приїхав до офісу реєстратора, реєстраторка СВИРИДЕНКО посеред робочого дня залишила своє робоче місце - БУРЛАКА її вивіз та сховав у психіатричній лікарні N3.

Наступного дня реєстраторку Л. Свириденко було звільнено з роботи. Спроба прибічників Бурлаки зареєструвати у – тепер вже у Шостці - рішення «дивної сесії» теж не увінчалася успіхом.

Під гамір, якийсь дотепник закинув до Інтернету купу фейкових розпоряджень міського голови про звільнення керівних посадових осіб, в тому числі й директорів шкіл. Заступник міського голови Маріанна ВАСИЛЬЄВА відреагувала на це ось таким емоційним дописом на своїй ФБ-сторінці ( подаємо скорочено – ред.):

И опять фантастическая команда подставляет Мишеля... Бедный дедушка, совсем не понимает,что каждая его подпись на документе с печатью ( о той самой, по которой открыто уголовное дело) приближает его к серьезным последствиям. Думаю, что не понимает!!! Думала, что промолчу, наберусь терпения и не буду комментировать события последних двух дней. Чем дальше- тем интереснее...

А уволенным руководителям Людмила Васянович Елена Самощенко Светлана Попова Єлла Гурец Михаил Плотницкий советую проконсультироваться у юристов - "ведь говорят, что царь у нас ненастоящий"!!! и спокойно работать на благо города. Терпения всем и удачи!!!

За кілька годин, коли з`ясувалося, що скинуті розпорядження – елементарна «липа», вона вибачилася за свій конфуз:

Хочу дещо прояснити ситуацію про мій попередній допис. Дійсно, мені вночі прислали розпорядження про звільнення керівників міської ради та директорів шкіл міста. Після всіх подій, які відбуваються останнім часом і враховуючи постійне емоційне напруження я навіть і не глянула досконало на ці документи. Знаючи, що від фантастичної команди можна чекати що завгодно, я навіть і не подумала, що це фейкова інформація. Дякуючи Ruslan Pavlenko,якій підтвердив, що ці документи -відверта брехня, дуже рада з того, що люди продовжують працювати на благо нашого міста.

Ну звісно, винувата «фантастична команда»!

Події наступного ранку у міській раді на своїй ФБ-сторінці досить детально описала секретарка Глухівської міської ради Олена ДЕМІШЕВА:

Сьогоднішній день почався з того, що деякі працівники взагалі не вийшли на роботу, а Бурлака з колишніми регіоналами намагалися внести знову незаконні рішення в реестр, але марно.

Бурлака Юрій Олександрович був звільнений у зв'язку з поновленням мене, як Секретаря міської ради за рішенням суду. Передавати кабінет не з'явився, був зайнятий намаганнями знову внести себе до реєстру.

Керуючий справами Карлов Ігор Андрійович взагалі не з'явився на робочому місці, забравши всі журнали реєстрації та розпорядчі документи (з пояснень організаційно-контрольного відділу). З усних пояснень організаційно контрольного відділу у нього знаходяться розпорядження про відгули та відпустки багатьох працівників, невідомо на який термін. Сьогоднішній день був його останнім робочим днем, який він прогуляв. Через те, що він нібито погодив відпустки на невідомо який час всіх трьох бухгалтерів, двох юристів (одна відпустка планова, інша Балицька Марина - раптова), кадровика та заступника Васильєвої Маріанни виплатити розрахункові та видати трудові книжки стало неможливим.

"Кадровик" Зайцева Наталія, яка була головою ТВК, замкнула сейф з трудовими книжкам (досить таки надійний та дороговартісний) і ключі забрала з собою, пішла нібито у відпустку на невизначений строк.

Заступник міського голови, Галустян Валерій Едуардович, був на роботі весь день. В кінці робочого дня отримав копію розпорядження про звільнення, трудову книжку та розрахункові не отримав, оскільки ключі від сейфу, у кадровика.

Заступник міського голови Васильєва Маріанна, двічі з'являлась у міській раді, повідомила, що вона у відпустці, термін не вказала. Повідомила, що всі документи по відпустках у Карлова Ігоря Андрійовича. Сьогодні був її останній робочий день. Її звільнено. У разі отримання розпоряджень про відпустки - будуть зроблені уточнення до розпорядження.

Головний бухгалтер Левша Ірина, знаходилась у відпустці нібито на один день, хоча вчора теж поки невідомо, де вона була. Через те, що головний бухгалтер спільно з Карловим Ігорем залишили Виконавчий комітет без жодного бухгалтера, який має право підпису на фінансових документах, виплатити розрахункові та профінансувати виплату заробітної плати всім працівникам відділів та управлінь стало неможливим.

Людина, яка відповідає за сайт міської ради, раптово захворіла, доступ до сайту відмовилась передавати (з телефонної розмови).

Начальнику організаційно контрольного відділу в другій половині робочого дня стало зле.

Кабінети ніхто не зривав, чекаємо і запрошуємо на офіційну передачу документів та майна міста.

З початком нового, тобто цього трудового тижня антитерещенківська група зробила третю спробу – у реєстраторки Березівської ОТГ. З цього приводу мер Терещенко на своїй FB-сторінці зазначив наступне:

Сьогодні, в результаті повної бездіяльності поліції, прокуратури та СБУ, з третьої спроби (попередні дві в Глухові та Шостці провалилися) рейдерам вдалося здійснити свій задум: державна реєстраторка Березівської об’єднаної територіальної громади Валентина БЕЗУГЛА прийняла на реєстрацію фальшиві документи на заміну керівника Глухова на Юрія БУРЛАКУ. А Мін’юст такі зміни пропустив...

І як видно з сайту держреєстру - Юрій БУРЛАКА вже очолює Виконавчий комітет Глухівської міської ради, який має очолювати Глухівський міський голова!!!

Сьогодні реєстраторка Березівськоі ОТГ Валентина Безугла також прийняла фальшиві документи на внесення змін до реєстру в частині повноважень Секретаря Глухівської міської ради, прізвище якого рейдери, в черговий раз, намагаються незаконно змінити на прізвище Юрія Бурлаки!

Оскільки всі реєстратори були офіційно попереджені про спроби ймовірного внесення змін до реєстру за фейковими документами, а голова Сумської обласної держадміністрації та всі без виключення голови ОТГ в курсі скандалів з рейдерством влади в Глухові, можна стверджувати, що реєстраторка свідомо пішла на ЗЛОЧИН, у повній впевненості у власній безкарності!

Інцидент у Глухові набув тепер вже й національного резонансу. В соціальних мережах дописувачі з різних куточків України вели мову не лише про те, що у Глухові не працюють закон, влада узурпована купкою містечкових феодалів, але й робили далекосяжні висновки про недієздатність державної влади взагалі. Це, як розумієте…

Знову не обійшлося без смішинки. Справа в тому, що у поновлювальному реєстраційному записі «made in Береза» посада Бурлаки була позначена якимсь дивним найменуванням – штибу «керівник міськвиконкому». На це відразу звернули увагу, й один з дописувачів FB запропонував пані Валентині зареєструвати його «Директором Ватикану»: на місце Папи римського вакансія, мовляв, відсутня, а покерувати найменшою в світі, але дуже багатою і впливовою державою аж пече, тож чому тут не скористатися реєстраційними «напрацюваннями» глухівських політиканів?

Втім, свято на вулиці опонентів поновленого мера продовжувалося недовго. Вранці той повідомив на своїй FB – сторінці наступне:

Щойно нам вдалося виправити прикру «помилку» державного реєстратора Березівської ОТГ, та повернути моє прізвище у якості керівника Виконавчого комітету Глухівської міської ради, надав іншому реєстратору повний пакет документів на підтвердження того, що внесені вчора зміни було зроблено на підставі недійсних «папірців»!

Таким чином, на теперішній момент, рейдери скинуті! Але вони знов залишаються непокараними та депутатами Глухівської міської ради, а тому будуть і надалі продовжувати свої чорні справи. До наступних виборів. І, звісно, продовжуватимуть робити інші спроби рейдерського захоплення Глухова, оскільки перед виборами їм вкрай необхідно використовувати адміністративний ресурс, як вони завжди звикли...

Сесію, оголошену Мішелем на вчора, депутати від пробурлаківської більшості, звісно, зігнорували – позбавивши себе можливості, як зазначила секретар міської ради О. Демішева, подолати мерське вето, накладене на низку їхніх рішень. Отже, вето вступає в силу. Саботування сесії народними обранцями дало привід Терещенку заявити, що глухівчани підуть на вибори з розумінням, хто, дійсно, працюватиме для них, а хто - переймається виключно «освоєнням» міського бюджету.

Це поки все. Що буде далі – читайте вже у наступних номерах «Кур`єр +ТРК».

P.S.

З нагоди Дня міста глухівчан привітали і поновлений мер Мішель ТЕРЕЩЕНКО, і - майже поновлений, але знятий з Єдиного Державного реєстру секретар міськради Юрій БУРЛАКА. Кожний, як то кажуть при своїй думці, що цілком зрозуміло – до виборів залишилося дуже небагато.

Вл. інф.

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости