Новость из категории: Інформація

Аграрії Сумщини мають можливість отримати часткове відшкодування вартості за придбаний садивний матеріал image.png

Бюджетні кошти надаються суб’єктам господарювання на безповоротній основі шляхом часткового відшкодування вартості (без урахування податку на додану вартість) у період з 1 січня по 30 вересня 2020 року за придбаний садивний матеріал плодово-ягідних культур, винограду та хмелю (після закладення насаджень) у розмірі до 80 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість).Часткове відшкодування вартості садивного матеріалу здійснюється після закладення насаджень.

Для отримання часткового відшкодування вартості за придбаний садивний матеріал та проведені роботи суб’єкти господарювання подають до 1 жовтня поточного року обласній комісії за адресою: м. Суми, вул. Першотравнева, 29, каб. 28 такі документи: заявку; довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, у паперовій або електронній формі; довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком.
 
Також необхідно письмове зобов’язання повернути до державного бюджету в місячний строк бюджетні кошти у разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного одержання та/або нецільового використання; документи, що посвідчують право власності, користування земельною ділянкою; проєктну документацію на створення виноградників столових сортів, плодово-ягідних насаджень та хмільників та затверджену Мінекономіки проєктну документацію на створення виноградників технічних сортів; акти інвентаризації насаджень за встановленими Мінекономіки формами; акт про фактичний обсяг виконаних робіт та витрат за встановленою Мінекономіки формою; реєстри витрат з виконання робіт разом із завіреними копіями первинних бухгалтерських документів сертифікати на садивний матеріал (у разі проведення посадки насаджень). Компенсація витрат суб’єктам господарської діяльності за цим напрямом здійснюється протягом листопада-грудня 2020 року на поточний рахунок, відкритий у банку. Бюджетні кошти не надаються суб’єктам господарювання, яких визнано банкрутами або порушено щодо них справу про банкрутство, які перебувають у процесі реорганізації чи ліквідації або мають прострочену більш як півроку заборгованості за податками та зборами, що контролюються контролюючими органами. Сума бюджетних коштів, що надається протягом одного бюджетного року суб’єкту господарювання та пов’язаним із ним особам за даними напрямами державної підтримки не може перевищувати 25 млн. гривень. Документи, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються. Довідково. За програмою фінансової підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства у 2020 році передбачено механізм і напрями визначені постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства» (із змінами від 18.03.2020).
 
Форми заявок та відповідних документів для нарахування та виплати підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства будуть затверджені наказом Мінекономіки та розміщені на офіційному порталі Верховної ради України: https://rada.gov.ua/


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости