Новость из категории: Інформація

В ТОВ «Сумигаз» пояснили, що робити з двома платіжками

У січні глухівчанам почали приходити дві платіжки за газ. Дві платіжки за газ не означають збільшення платежів для населення. За словами фінансового директора товариства «Сумигаз» Світлани Рибальченко, відтепер окремою платіжкою приходить плата за технічне обслуговування та модернізацію обладнання газових мереж. Раніше вона входила до загальної вартості за газ.

«Згідно з типовим договором на розподіл, споживач повинен сплачувати послугу розподілу до 20 числа поточного місяця. Саме через те, що ми не встигли доставити квитанції споживачам до 20 числа, ми включили в платіжку оплату за два місяці. Однак, це не зобов’язує споживача платити у січні за два місяці. Це інформує споживача про розмір плати на лютий «, – каже Рибальченко. За основу розрахунку береться обсяг споживання газу за минулий газовий рік: із 1 жовтня по 30 вересня. Вартість доставлення газу споживачі сплачуватимуть щомісяця. За словами Світлани Рибальченко, можна заплатити за кілька місяців наперед.
 
Представник громадського руху з питань житлово-комунального господарства Олексій Пархомчук вважає, що окремий платіж — це по суті абонплата, в платіжках вона позначена «за розподіл і доставку газу». «За сам газ ми оплачували постфактум, після того, як ми його спожили. Тепер дві платіжки, вони різні. Чітко треба розуміти, що об’єм, розрахований за попередній період – з 1 жовтня по 31 вересня, але він враховує й об’єм, приведений до стандартних умов. Це те, що НКРЄКП визнає неправомірним. Тому правомірність цих рахунків зараз під питанням», – каже Пархомчук. Також з 1 січня встановлені нові тарифи на розподіл газу, а з 1 липня вони зростуть ще раз. Таким чином вартість зросте майже удвічі й за пів року складатиме 1 гривню 12 копійок з ПДВ.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости