Новость из категории: Він та Вона

Топ-5 книг для дітей, здатних захопити будь-якого шибеника

Цікава книга для дітей завжди викликає позитивні емоції, змушує відволіктися і задуматися. Характерно, що розрахована вона на абсолютно різну цільову аудиторію. Чомусь ми дуже часто стикаємося зі стереотипом, що хулігани і бешкетники не люблять читати. Це абсолютно не так. На наше переконання, вони просто не знаходили своїх книжок – таких, що змусять затамувати подих і буквально пірнути з головою в карколомний сюжет. Саме подібну літературу ми і хочемо представити.

Пригодницькі книги для дітей

Дитячі книги про подорожі є безсумнівною класикою. Вони запалюють юнацькі серця романтичним сюжетом, навчають вірній дружбі, витримці, демонструють, що не варто опускати руки навіть в найбільш критичні і, здавалося б, безвихідні моменти. Таким є роман Жуля Верна «Діти капітана Гранта». Епопея з пошуку зниклого капітана перемежовується як захопливим сюжетом з колоритними персонажами, так і філософськими роздумами про влаштування людства, взаємовідносини аборигенів з колоністами. Герої Верна – сміливі і відчайдушні, вони готові прийти на допомогу і вести боротьбу, чого б це не коштувало. Безперечно, такий роман припаде до душі і сьогоднішнім підліткам.

Топ-5 книг для дітей, здатних захопити будь-якого шибеника

Дитячі книги про піратів є дуже різножанровими. Можна згадати, наприклад, видання «Пірати, лицарі, ковбої». Воно розраховане для найменших і точно зацікавить малюка. Оригінальний дизайн книги, багаті та барвисті малюнки, цікаві вірші не залишать його байдужим. Для юного віку і молоді підійде книга «Пірати. Ілюстрований атлас». Вона є справжньою історичною енциклопедією, в якій зібрані дані про походи піратів, починаючи з вікінгів, описані біографії найбільш відомих представників корсарів, роз’яснені тонкощі корабельної справи та навігації. Характерно, що інформація подається легкою доступною мовою, і читачі середнього та дорослого шкільного віку сприймуть її із ентузіазмом. Втім, хочемо запевнити, що сподобається така книга і дорослим.

Сучасна дитяча література є дуже обширною та різноплановою. Каталоги Книгарні «Є» пропонують видання і для найменших, і для підлітків, котрі сподобаються як романтичним та замріяним, так і шибеникам. Безсумнівно, не обійтися без класики літератури даного напрямку. До такої варто віднести знамениті «Пригоди Тома Сойєра. Пригоди Гекльберрі Фінна» Марка Твена. Історія про двох відчайдушних друзів, котрі готові кинутися назустріч незвіданим пригодам, полонила серця, напевно, читачам усіх континентів. Твір неодноразово екранізувався, ставився на сцені. І нині ми переживаємо через підступного індіанця Джо, подорожуємо разом з героями, відвідуємо моторошне нічне кладовище та просто споглядаємо колорит Америки ХІХ століття. В українській літературі є книга, яка, напевно, не поступається за силою твору Марка Твена і яку так само обожнює не одне покоління читачів. Це – «Тореадори з Васюківки» Всеволода Нестайка. Пригоди хлопчаків Яви та Павлуші зачарують вас, і ви не зогледитеся, як у захваті прочитаєте всю книгу.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости