Новость из категории: Інформація

Що повинен знати турист про Домінікану?

Незважаючи на те, що Домінікана не перший рік приваблює туристів райським відпочинком, багато хто не знає елементарних речей про цю державу та тонкощі відпочинку. Це може привести до самих неприємних наслідків, тому рекомендується дізнатися деякі правила, перш ніж відправитися на відпочинок в цю прекрасну країну.

Що повинен знати турист про Домінікану?

Тонкощі життя в Домінікані

Пам'ятайте, що це досить бідна країна, де мешканці живуть незаможно, тому можуть намагатися заробити гроші навіть шахрайськими прийомами. Уважно ставтеся до місцевих жителів, перераховуйте здачу в магазині та транспорті. Нерідко вони «забувають» дати решту або просто дають її неправильно. Завжди торгуйтеся, тому що ціни для туристів спочатку завищені.

У республіці не можна пити воду з крана - вона сильно брудна. Чистити зуби бажано бутильованою водою. Якщо доводиться пити воду з крана, обов'язково прокип'ятіть її. Овочі і фрукти потрібно мити, а ідеально – їсти тільки те, що потрібно чистити від шкірки.

У всіх кафе, готелях і барах є Wi-Fi, тому проблем з інтернетом зазвичай немає. Найбільш дешевий спосіб здійснювати дзвінки - Skype, або купіть картку Claro, яка вважається найбільш дешевою.

У готелях Домінікани плоскі розетки, тому бажано купити перехідник для європейських розеток. Якщо забули купити, завжди зможете попросити в готелі або купити в магазинах, поблизу готелю . У країні дозволено носити вогнепальну зброю, але це не повинно вас насторожувати. Це для них норма.

Кілька додаткових порад для чудового відпочинку

Домінікана і Домініка

Домініканська республіка часто скорочено називається Домінікана, але також на Карибському морі є Домініка. Під час оформлення туру, вкрай виразно уточнюйте, куди ви хочете відправитися. Або дуже будете здивовані в аеропорту іншої держави.

Гаїті - не завжди добре

Якщо Республіка Домінікана - це розвинутий регіон, то країна Гаїті є однією із найбільш неблагополучних і бідних в світі, тому в західному напрямку перетинати кордон небезпечно.

Прощай турецький "All inclusive"

Щоб привабити клієнтів, готелі держави пропонують фешенебельні номери в розкішних готелях з величезними територіями по системі «Все включно», а не тільки сніданки, як у багатьох інших країнах.

Все завтра!

Жителі Домінікани максимально розслаблені люди по своїй натурі, не варто їх квапити і потрібно мириться з їх неквапливістю. Можете бути впевнені, якщо ви прожили все життя на піщаних пляжах карибського узбережжя, навряд чи кудись поспішали.

В цілому, ця республіка просто створена для відпочинку з сім'єю і дітьми. Також тут знайдуть розваги для себе молоді пари. Фантастична екологічна обстановка, широкий вибір готелів, прекрасний клімат, екзотичні фрукти і унікальна природа - все це не залишить байдужим жодного туриста. Дотримуючись певних правил, ви не затьмарите собі відпочинок та повернетесь до України тільки з позитивними емоціями.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости