Новость из категории: Інформація

Усі виборчі дільниці мають бути забезпечені безперебійним та надійним електропостачанням, – Держенергонагляд

Представники Держенергонагляду на виконання доручення Міністерства енергетики України здійснили моніторинг забезпечення виборчих дільниць надійним електропостачанням під час проведення виборів, які відбудуться 25 жовтня 2020 року. Так, інспекторами Управлінь Держенергонагляду в областях спільно з ліцензіатами з розподілу електричної енергії здійснено моніторинги стану приведення зовнішніх схем електропостачання виборчих дільниць до вимог нормативних документів у відповідності до розроблених комплексів заходів. Розробити комплексні заходи з приведення електричних мереж напругою 0,4 – 10 (6) кВ до нормального режиму їх роботи мали ліцензіати з постачання електроенергії.

Станом на 20 жовтня за результатами моніторингів по Україні встановлено, що проблеми з електропостачанням були на 40 виборчих дільницях, з них у 13-ти дільницях електропостачання було відсутнє. Загалом основні зауваження, що були виявлені у ході моніторингів стосувалися: - невідповідності вимогам другої категорії з надійності електропостачання через відсутність резервного живлення; - відключення електропостачання за борги; -відсутності передплати за електроенергію; - припинення договірних відносин з електропостачання за ініціативою власника приміщення. Представниками Держенергонагляду було надано рекомендації щодо усунення недоліків усім ліцензіатам розподілу електроенергії.
 
Так, станом на 23 жовтня 13 виборчих дільниць, в яких було відсутнє електропостачання, підключено до електричної енергії, з них: - за тимчасовою схемою приєднання до електромереж 10 дільниць вже підключено або будуть підключені до електропостачання у день виборів; - на 1 дільниці буде використано резервне джерело живлення (дизельна електростанція ДЕС-60); - 2 дільниці підключено до електромереж (1 з них після погашення боргу). Державна інспекція енергетичного нагляду України тримає на контролі питання забезпечення виборчих дільниць надійним та безперебійним електропостачанням під час проведення виборів. У разі виникнення непередбачуваних ситуацій з постачанням електроенергії представники відомства будуть долучатись до їх вирішення.
 
Зі свого боку, відповідальними ліценціатами вже здійснено низку організаційних та технічних заходів. Так, на період проведення виборів призначено відповідальних чергових зі складу керівного, оперативного і ремонтно-експлуатаційного персоналу, а також у кол-центрах (на час роботи дільниць). Чергові аварійні бригади укомплектовано всіма необхідними матеріалами. Додатково опрацьовано порядок дій персоналу на випадок виникнення аварійних ситуацій у електричних мережах. Також, для забезпечення резервного живлення приміщень виборчих комісій і дільниць, підготовлено пересувні генератори, черговим бригадам проведено позапланові інструктажі та навчання.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости