Новость из категории: Новини / Новини з відео

Надія ВАЙЛО: скільки матиму сил і наснаги – стільки працюватиму на благо своєї громади + відео

 Як вже зазначалося, директор «Велетня» Надія ВАЙЛО цілком очікувано отримала найбільшу підтримку за підсумками виборів на посаду голови майбутньої Глухівської об`єднаної територіальної громади. Днями вона спілкувалася з нашим кореспондентом .

 

Надія Олексіївна зазначила, що її результат був передбачуваним: її перевагу засвідчували, зокрема, попередні соціологічні опитування. А ще:

- Вірила у мудрість глухівчан. Обравши мене, вони обрали стабільність. Обрали людину, котра досягла успіхів у своїй роботі. Вони вірять, що такі успіхи будуть, коли керуватиму громадою. Гадаю, вони не помилились. Скільки матиму сил і наснаги – стільки працюватиму на благо своєї громади, і ті обіцянки, які давала на зустрічах з людьми, виконуватиму.

Далі підкреслила особливу роль колективу ТОВ «Велетень», що завжди її підтримував і підтримує. Люди разом з Надією Олексіївною створили прекрасне сучасне сільгосппідприємство. Воно стало прикладом, як можна, як треба працювати і досягати успіху в нинішніх умовах. І цей досвід, на її переконання, обов`язково знайде застосування в роботі громади.

Багато теплих слів прозвучало й на адресу «Нашого краю»:

 

- Треба подякувати команді «Нашого краю». Це – люди, яким довірила бути поруч зі мною. Певна, що і далі працюватимемо разом, результативно. Зауважу що «Наш край», хоч і нова партія на політичній арені, але досить гучно заявила про себе, зайшовши до обласної, районної рад, набравши найбільше голосів до нашої Глухівської ОТГ. Вважаю, ми спрацювали класно: і як команда, разом, і кожен окремо, на своєму місці.

А ось, мабуть, головне питання: з ким плануєте вступити в коаліцію, обійнявши високу посаду. Відповідь була такою:

- Якщо йде мова про об`єднання з політичними партіями, вважаю, можна об`єднатися з будь-якою партією – якщо та працює для глухівчан, бачить майбутнє міста таким, яким бачимо його ми: зі стабільним розвитком, без будь-яких навколополітичних чвар, де люди толерантно вирішують питання. А взагалі працюватимемо не стільки з партією, скільки з людьми, глухівчанами.

Кореспондент також поцікавився, чи збирається вона проводити ревізію. Н. Вайло зауважила: її треба робити не затим, аби знайти винних, а: «… зрозуміти що маємо, і з чим нам рухатися вперед», і висловила такі міркування:

- З усього що знаю, якихось критичних фінансових проблем поки немає. Так, має місце прогнозоване зменшення бюджету. Його треба перекрити зменшенням видатків до кінця року. Поки, гадаю, фінансова ситуація некритична, але треба все детально розглянути, обрахувати. Коли цифри будуть не з чиїхось слів, побачу документи, тоді можна вести детальну розмову, робити певні висновки.

Далі йшлося про народні очікування, роботу влади, кадрову політику:

- Люди, насамперед, очікують стабільності. І вони повинні переконатися що влада працює – не сварячись і з`ясовуючи стосунки, а методично і наполегливо вирішуючи життєво важливі питання. У Глухові їх дуже багато, плюс у громаді треба інтегрувати село до міста, а місто, відповідно, до села. Плюс до всього, глухівчани повинні звертати увагу на владу не лише коли у фейсбуці пишуть про неї негатив, але й оцінювати її по добрим справам. Певна, незабаром вони побачать зрушення на краще. Ще раз акцентую: головне наше завдання, щоб кожен мешканець глухівської громади відчув поліпшення у своєму житті – хай воно буде незначним – але кожен повинен це відчути. І ми командою будемо робити, аби так і було. Шукатимемо точки дотику, щоб здоровий глузд був визначальним при вирішенні будь-якої проблеми.

Кадрові ж питання вирішуватимемо, керуючись критерієм фаховості. Вважаю неправильним, коли технічних фахівців змінюють з приходом нового керівника. Якщо людина просто добре виконувала свою роботу, не будучи причетною до зловживань – навіщо її звільняти? Такі люди залишатимуться на своїх місцях. Але якщо за чиновником стоять ганебні вчинки: незаконно реєстрував когось, провернув якісь оборудки з документами, або має певні хибні уподобання – зміни, напевне, будуть. Втім, все робитиметься дуже виважено, обережно, з ретельним з`ясуванням всіх обставин.

Наприкінці ж Надія Олексіївна висловила таке побажання до всіх глухівчан:

- Щоб ми наше місто, землю, на якій живемо, робили кращими, і разом вирішували ті питання, які, дійсно, потрібно вирішувати, будучи при цьому толерантними одне до одного.

Бажаю всім здоров`я, злагодженої роботи. Ми маємо свій менталітет, український. Він, гадаю, зробить свою справу, і наше місто стане зразковим українським містом. Ми, українці, варті того, щоб жити добре, в доброму місті, де комфортно всім.

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости