Новость из категории: Новини

У вітряну електростанцію в Білопіллі планують інвестувати понад 1 млрд. євро

На минулому тижні стало відомо, що будівництво сонячної електростанції в Тростянці - тільки початок співпраці Сумщини з іноземними інвесторами в плані зеленої енергетики. Крім цього, в Шостці і Кролевці збираються створити біоелектростанції зі 100 робочими місцями, а інвестиції в цю справу складуть 70 млн. євро. Ще більше 1 млрд. євро хочуть витратити на вітряну станцію в Білопіллі з виробництва енергії і водню.

Як повідомили на зустрічі в Сумській ОДА член Адміністративної Ради Інвестиційного фонду ESE Invesment AG (Князівство Ліхтенштейн) Олаф Кнаппе і власниця компанії Nord Areal Energy GmbH (Штральзунд, Німеччина) Наталя Кнаппе, вони планують співпрацю відразу по декількох напрямках в декількох містах Сумщини. «На свої проєкти ми маємо інвестиційні гарантії Європейського Союзу, тому якщо підпишемо договір про співпрацю, відразу почнемо будівництво. Ми плануємо створити тільки на виробництві в Шостці і Кролевці понад 100 робочих місць. Крім того, всі податки будуть залишатися на місцях », - зазначив Олаф Кнаппе. Також понад мільярд євро німецькі інвестори планують вкласти в вітряну станцію в Білопіллі. За інформацією інвесторів, це буде сучасне виробництво. Завдяки вітрякам тут буде вироблятися до 2 тонн водню в годину. «Німеччина номінувала Україну як свого стратегічного партнера з виробництва та експорту водню.
 
А в Білопіллі - прекрасна інфраструктура, залізниця, тому є можливість налагодити експорт водню за кордон », - каже Олаф Кнаппе. Німецькі інвестори запланували замкнутий цикл виробництва, тому обладнання для вітряків теж хочуть виробляти на Сумщині - в Кролевці. Таке обладнання, а саме лопаті для вітряків, будуть використовуватися як для потреб області, так і на експорт. Крім того, під час зустрічі обговорювалися можливості виробництва сучасних акумуляторів, світильників для вуличного освітлення, автобусів, які замість пального використовують водень, і ін. «Ми даємо фінансування, свої технології - ви ж повинні вирішити організаційні питання, сприяти в отриманні відповідних дозволів і т.п. Ми хочемо побудувати заводи і фабрики в Україні, на Сумщині. Ваша область отримає не тільки передові технології в зеленій енергетиці, а й робочі місця та інвестиції », - додав іноземний партнер.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости